eg37.blogg.se

2015-04-30
08:32:17

#LGG4smartson
Blev inbjuden att bli testpilot av LG's nya lur G4, givetvis skickade jag in min ansökan omedelbart.
Då jag endast använt Samsung de senaste åren tycker jag det skulle bli spännande att få prova denna lur.
Håll en tumme för mig!
 

2015-04-28
14:20:47

Jag har skägg, alltså finns jag
För en liten tid sedan skrev jag om Fåfängan, ni kanske uppfatade det hela som att jag är emot denna förening? 
Det är jag inte, jag tycker det är ett gott initiativ att bedriva verksamhet på denna plats. Det jag är emot är sättet de för sig på, att de tycks stå över gällande regelverk bara för att det är kultur det handlar om. Vad skall jag säga till medlemmarna i föreningen jag är emd i om vi skulle gå miste om vårt ,förhållandevis låga, föreningsstöd och vi måste höja våra avgifter för att kunna fortsätta?
Bidraget som söktes...över 400 000 för 2 år, kanske inte låter så mycket men om vi bryter ned det och slår ut det per medlem så blir det sjukt mycket mer pengar än alla andra föreingar får, de är alltså 47 melemmar i föreningen Fåfängan det ger, räknat på 400 000, 8510,64.-/ medlem för 2 verksamhets år. Där till bör beaktas att föreningen ej heller behöver betala hyra. 
Jag vet inte vad vi får för summor, men det kan jag lova er att det är iallafall inga 4250:-/år/medlem, skulle vi få de summorna så skulle vi kunna sänka våra avgifter. Jag tror att vi skulle få in runt 600 000:-/år.
 
Nej ni militanta kulturfascister ta och samla ihop era tankar och fundera över era medmänniskor för ett ögonblick. Kulturen behövs, absolut, men inte till vilket pris som helst. Kulturen behövs minst lika mycket som idrotten, så enkelt är det. Alla kan inte spela fotboll lika lite som att alla inte kan spela teater, man hittar sin grej som man intresserar sig för, där man finner glädje, sorg och kamratskap, man hjälper sin nästa och blir hjälpt av en annan.
 
Nog om detta nu!
 
                                    VILL DU SÅ KAN DU

2015-04-24
14:45:07

Fåfänga Fåfängan odlar blomster av bröderna Blomster
Hua! Slår upp morgontidning och sätter nära på kaffe i vrongstrupen, gnuggar sömnen ur ögonen innan jag kan börja läsa mer ingående.
Vad handlar detta om undrar ni säkerligen?
Det ska jag nu försöka förklara.
 
Fåfängan är en liten plats i Nyköpings kommun bestående av några hus och en del mark, det hela bedrivs av Föreningen Fåfängan som bedriver olika kulturella göromål såsom teater och musik föreställningar. De odlar även marken här och bedriver café, fast det är inte föreningen som gör det utan företaget Fåfängan. Ett mycket trevligt ställe, en oas enligt många, en lunga i stadens betong.
 
Det jag nu läser i min morgontidning stämmer inte så mycket med verkligheten i frågan där mycket fakta förbisetts eller ignorerats för att få en opposition med sig, ofta väldigt många som ej heller läser hela artiklar utan tar sitt ställningstagande utifrån en kreativt utformad rubrik.
Det föreligger ett inte helt enkelt regelverk för föreningbidrag, vilket bröderna Blomster tycks haft svårigheter med då de sökt densamma. 
En väldigt viktig punkt är att förening SKALL bedriva verksamhet för barn och ungdomar för att vara berättigade, enligt våra bröder så bedriver de verksamhet för barn, men då de fick avslag på sin ansökan så måste de tyvärr förmodligen stryka de tilltänkta barnteaterföreställningen. Eh..ursäkta? Vad sa ni?
Det är verkligen INTE att bedriva verksamhet för barn och ungdomar att hyra in en teaterföreställning några få gånger per säsong, nej bröderna Blomster, verksamhet för barn och ungdomar skall vara regelbundet och en fördel är om den är schemalagd samt att det skall finnas ett medelmsregister för densamma.
Vidare är gränsdragningen mellan förening och företag otydlig.
 
Jag anser att ni och era följeslagare kan ta och kliva ur era blomkrukor och komma in i verkligheten, för just nu pissar ni på alla andra föreningar som sliter hårt för sin verksamhet.
 
 
Inte sur, bara förbannad!

2015-04-16
15:01:52

Ibland blir jag upprörd! Idag är en sådan dag
Hehe...man ska visst tydligen skriva på sin blogg varje dag eller allra helst flera gånger om dagen!
 
Det orkar inte jag göra, kommer skriva när andan faller på.
 
Hmm, höjd bensinskatt sa Fridolin medan han skrattandes åker taxi till Bromma flygplats för att flyga till Arlanda (?), sjukt säger jag.....Det var försvaret som sa, säger Fridolin. Det hade faktiskt gått fortare för denne miljöhycklare att nyttja ArlandaExpress än att göra som han gjorde. Idiotin har liksom ingen ände just nu.
 
Jag är Socialdemokrat, jag är det för jag tror på människan, att vi tillsammans är starka men nu vete fan vad osm händer.
Den ena dumheten följs av nästa, det är så att jag börjar ifrågasätta mitt val av partitillhörighet, har vi i S blivit en skock blinda hönor som tillåter Mp och pseudo kommunister ( V) diktera villkoren. Vad har S kommit med som bidrar till välfärden? hmm..låt mig se?
Just fan...förbjuda snuslukt...men allvarligt, vafan håller ni på med? Förbjud rökning på allmänplats, eller nej förbjud rökning, punkt.
Snuslukt, ja men då ska fanimig parfymlukt, svett, och andra odörer förbjudas likaså.
 
Jag tror det är dags för samtliga i sandlådan vi kallar riksdag och regering att ge sig ut i verkligheten, där föreslår jag att de miljöhycklande tomtarna i Mp kan bosätta sig i norrlands inland och få ha sådär 2- 5 mil enkel resa till sina praktikplatser, så de får en inblick i att det inte går tunnelbana/buss/spårvagn var 5 minut.

2015-04-13
14:31:44

En gång var en annan gång
Nu börjar helgens slit kännas, satan i gatan vad trött jag är nu!
Blir hem och farbrorvila innan jag ska på ett möte. 
Galan blev hur som helst fantastisk, men det var ju inte svårtippat, blir ju lätt så när man har bra folk.
 
Vad händer härnäst då? För min del siktar jag in mig på SGL2 och håller tummar och tår att jag får vara kry tillräckligt så jag kan träna ordentligt inför tävlingen. Sedan lite planering och uppladdning för barnens tävlande också, 16 maj i Nykvarn. Jag hoppas vi får med många brottarbarn.
 
 
Over and out!