eg37.blogg.se

2014-09-30
12:38:36

Det var en gång.........
Varenda bokstav räknas, varenda tecken har en innebörd en mening och en bettydelse
Orden ringlar sig uppför din gängliga kropp, du insuper varje bokstav, din hjärna ångar på för högvarv
Du börjar se bilder komma ur orden, ett landskap växer sig sakta fram till din helhetsbild av sammanhanget som delgetts dig.
Du är nu berättaren, jag är nu lyssnaren! Låtom oss höra dina snirkliga böjningar av fantastiska ord, navigera mig genom snår av svår grammatik tills jag slutligen hittar fram.
Kanske kan även jag berätta en ett kväde en dag, kanske kan jag dikta ihop ett kväde att sjunga för dig en dag
Var än orden gömmer sig skall jag finna de i denna skog av bokstäver och tecken, jag vill därför kommer jag lyckas.
 

2014-09-29
08:59:06

Efter en skön helg följer vardagen med.....
En skön helg har passerat, slappat mycket hela helgen. Jag tror helt ärligt att lördagens match mellan Färjestad och Frölunda är den här säsongens bästa, två helt otroligt bra målvakter, tufft, hårt och frejdigt spel med få utvisningar.
Blev några timmar på klubben igår, först styrelsemöte därefter knattebrottning fyspass som sedan avslutades med lite sparring från stående. Det är kul även om jag inte trivs med boxningsmomentet så måste jag in och köra där, övervinna mitt tillkortakommande.
Började jobba 05.30 idag igen, rätt skönt faktiskt
 
 
 
 
                                                         ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-09-26
13:27:20

........................och vips så var det fredageftermiddag
Då tar jag strax helg! Börjar med att åka och handla inför helgens samtliga måltider.
Fixa lite chips till kottarna och sedan laga middag innan jag och Noah far iväg till bion. Popcorn är en självklarhet i en biosalong.
I övrigt har jag inga planer, så ta er och ha en bra helg!
Siit på er, svennar!

2014-09-26
06:25:59

Med hopp om en ljusare gryning....................................kanske
Har nu arbetat ca 1 timme kl är 06.15! Jag känner mig inte pigg men en smula trött. Fredag, fredag det blir bio i kväll
Ska bli kul.
 
Var igår på föräldramöte på Långsätterskolan
De har nu kommit på att man måste arbeta aktivvt mot mobbing att det inte räcker att köpa in ett antimobbingprogram, är ju i och för sig bra, men allvarligt vafan är det för plattfötter i ledningen?
Jag har slitit och kämpat för det här i snart nära sju år, för att mina barn ska få ha en trygg vardag i skolan, ringt lärare och rektor samt föräldrar men det har ALLTID kommit en massa rättfärdiganden och i princip aldrig ursäkter.
Jag hoppas innerligt att detta nya grepp kommer fortgå så det inte bara rinner ut i sanden om ett par veckor.
Vi valde att inte låta vår yngsta gå på Långsätter just för att de är helt värdelösa med sitt arbete mot mobbing och oförmågan att bemöta oroliga föräldrars frågor och synpunkterm. Jag kommer ALDRIG rekomendera Långsätter till någon så länge nuvarande rektor arbetar kvar. 
Enda chansen till förbättring är att det kommer en ny rektor med ett bra driv och engagemang, en som vågar rensa ut "gamkärringarna" som är av åsikten att pojkar är pojkar. 

2014-09-25
14:37:51

Skalden skriker; Inför mörkret och isiga vindar vi står.......
Men så sitter jag nu här och har tappat all form av insperation, gör hål i papper idag. Det är inte vidare roligt men någon måste göra det.
Idag ville jag verkligen skriva något djupt och hänförande, ett stycke som sätter spår och dröjer sig kvar men uppenbarligen har jag Murphy på besök, jag har huvudet full av idéer men så fort jag kommer in här och skall till och skriva är allt bortblåst!
 
Bortblåst är viljan, viljan till allt
Alttet är nu borta, borta är du
Min älskades röst finns ej längre den tynar i fjärran, minnet falnar
Glädjen likaså, livet är
Grått
Grå är min värld, en värld utan hopp, förtvivlan står vid min sida
Skriker i mitt öra, känner saliven stänker
blodet rinner ur mitt öra, jag vill
Inte se ej heller höra
Jag vill bara
leva
En dag, eller en minut
...en sista suck sedan
allt så tyst och slut
 
 
Hmm, njae jo det får duga så..fick lite skit ur systemet men jag kan betydligt bättre. Jag korrektur läser aldrig mina inlägg, har heller aldrig manus utan jag skriver det som kommer fram. Idag kom detta!
 
 
                                                       ****VILLD U SÅ KAN DU****
 
 

2014-09-24
11:51:16

Vi heter samma....
Då har jag bokat semester till nästa år! Blir en vecka i Cabo Roig en bit söder om Alicante, grymt bra boende med ca 30 meter till en pool och ca 200 meter till stranden.
 
 
 
I eftermiddag stundar ett tungt gym-pass med bästaste Kurgan San, kommer bli grymt kul.
 
Jag känner mig helt splittrad idag har som svårt att få till mitt författande här, blir rörigt och eländigt och saknar struktur och linje.
Jag borde nog ta mig en seriös funderare över hur jag ska skriva, vad jag vill uppnå med denna blog, vill jag ens uppnå något eller skriver jag enkom för mitt nöjes skull. 
 

2014-09-23
10:36:27

Kan en soldat komma hem....
Sitter i min ensamhet, funderar över livets stora gåtor då plötsligt ett par rader dyker upp i mitt huvud
"Silverdroppar hänger
Från svarta grenar i allén
Och hon som var en flicka förr
Kommer gående där på långa ben"
Måste säga att det här är en av hans i särklass bästa poesi. Varför kom inte jag på de raderna själv?
Jag kan verkligen visualisera det han skriver och sjunger i denna låt.
 
I lördags var det alltså Escalate cage challange 10, en mycket uppskattad tillställning från såväl aktiva som gäster, är alltid kul att få gott renomé.
Men det har krävts hårt arbete från oss medlemmar i föreningen och jag är riktigt stolt över alla inblandade, vilket fantastiskt arbete vi har åstadkommit tillsammans.
Jag är fortfarande trött och sliten efter det, men det reder sig till slut.
 

2014-09-18
11:00:36

En vecka som rusar iväg
Oj vad denna vecka rusat iväg..redan torsdag och massvis att göra. Ikväll ska buren skruvas ned så vi får en smidig lastning imorgon.
Jag ska tappa blod på eftermidda'n, svänga förbi xl och kolla hur dags bilen kommer imorgon.
Sn kommer förbi klubben ikväll för ett reportage om våra fighters till lördagens drabbning, blir svinkul tycker jag.
 
Jag känner mig helt otroligt trött och sliten, vet inte riktigt vad det beror på, men jag hoppar nog över träningen ikväll.
 
 

2014-09-17
11:00:51

Tung dimma och stretande solstrålar i en fuktig gryning
Sitter och funderar över saker som borde blivit gjorda för länge sedan.
Just nu en intressant iaktagelse, jag ringer till folktandvården, knapapr in mitt personnummer och mobil nummer. Klockan är nu 10.50 och rösten iandra änden påvisar att de sak höra av sig omkring kl tio minuter i elva! Va, vänta nu. Hur tusan sak de hinna med det?
Återstår att se hur de lyckas.
 
Just nu råder det en del aktivitet kring samordningsarbetet till mma-galan som är på lördag, jag känner mig trött i hela kroppen och en smula vilsen.
 
I afton ska jag dessutom på ett S-föreningsmöte i nya sporthallen, den viktigaste punkten är nomineringar till nämnderna, jag personligen vill fortsätta i KFN, en trevlig nämnd.

2014-09-16
10:29:01

......Och såhär på tisdags förmiddagen fortsätter vi med lite politik och annat som känns .......
Trött och seg, lite less till och med! Konstigt klimat det råder i vårt land nu, ett media drev som ej lär sig, som fortsätter i gamla inkörda spår...börja behandla SD på lika sätt som andra partier behandlas, de stärks bara en mer av medias särbehandling. 
Tänkvärt är att det gamla Nazist-partiet gick från 2% 1928 till 30-nånting% 1932 och blev då det största partiet, det är lite lika utveckling vi ser idag med SD.
Nu slutar vi grina över hur dumma SD är som rönt sådana framgångar och börjar istället göra som Palme skulle sagt; Sörj inte, organisera er!
Det är en väldans massa spekulationer om hur Löfvén ska regera, att han svikit V. Handen på hjärtat, har han verkligen svikit V? Har S någonsin uttalat att de skulle gå till val MED V? 
Enligt min mening är svaret detsamma på båda frågorna; Nej!
Vad som är det mest troliga scenario är ett sammarbete med mittenpartierna, Mp är ju redan med, sedan är det bara en tidsfråga innan C och Fp tar sitt förnuft tillfånga och inser vad som är bäst för Sverige just nu.
 
Vad gäller min kommun så gick SD framåt även här, de fördubblade sina mandat men saknar det sista namnet. För egen del får jag förmodligen veta på torsdag hur många kryss jag fått.
Jag tror faktiskt inte att jag fått tillräckligt för att kunna klättar upp till att bli ordinarie ledamot.
 
Vidare stundar nomineringsmöten till våra nämnder, jag önskar fortsätta i Kultur och Fritidsnämnden men nu som ordinarie ledamot. 
 
 
                                                                 ****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 
 
En liten ljusglimt är ju att F! inte kom in i riskdagen ej heller i Nyköpings KF.

2014-09-15
10:09:43

Dagen efter en hektisk söndag...
En fullspäckad söndag, först tävla i SGL, 2 förluster men även 2 vinster i framgång. Jag har utvecklat min brottning små förbättringar på många saker och jag börjar så smått bygga upp ett eget game. Nu hade jag bantat rätt hårt och energin räckte inte riktigt till samt att jag mötte grymt bra killar, jag är väldigt nöjd med min insats.
Det var en väldigt rolig dag med nya erfarenheter i bagaget, när jag kom hem gick jag och min älskade fru och röstade, grabbarna följde med så de får se hur det går till.
Sedan följde ett knattebrottar-pass, jag och Noah var tvugna att avvika lite tidigare för jag skulle stå i vallokal i 2 timmar.
När jag slutligen fick komma hem och ta kväll var jag fullkomligt färdig, somnade ett antal gånger i min fåtölj.
Idag är det först arbete sedan kvalitetstid med familjen.
Ingen träning för mig alltså, helt öppen eftermiddag och kväll. 
 
Har synat de olika valresultaten och kan konstatera att Löfvén sitter i en prikär situation, jag skulle inte vilja byta med honom. 
Jag tror dock att det kan komma att bli en mittenregering med S, Mp, C och Fp för att undgå omval, men det visar sig inom kort hur det blir. Jag hoppas fortfarande på att jag fick många kryss till KF men tror inte jag fick tillräckligt för att bli ordinarie ledamot, men även detta visar sig mot slutet av veckan. Tack till er alla som kryssade för mig.
 
Nu tar vi nya tag för nya utmaningar, min närmaste utmaning i livet är vår gala som går av stapeln på lördag i G:a Sporthallen, välkomna.
 
 
                                                              ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-09-12
14:04:52

Jag bastar när jag vill!..........................siit på dig, svenne!
Som de flesta redan vet har jag för avsikt att tävla på söndag i SGL, -84 kg. Min viktnedgång går inte lika lätt som i sommar, så i eftermiddag får det lov att bli ett spinningpass som jag kommer kröna med en stund i bastun och eftersom jag är 50% finne så förknippar jag bastu med njutning och jag bastar mer än gärna och helst mer än jag har tillgång till.
Idag har det löst sig på en del fronter inför escalate cage challenge 10, vilket är skönt och jag kan fokusera mer på söndagens tävling.
 
 
Från det ena till det andra
Jag upptäckte till min stora förvåning materielvalet Mp gjort till sina valplakat, bessynerligt kan jag tycka. 
Man har alltså tryckt sina valaffischer på stora plast-skivor och förbundit dessa med stora plast-straps(kattsrypare)! Borde inte Mp såsom miljöförspråkare kanske valt annorlunda här, kanske papper på en träskiva som man fäster vid en eller två stolpar, som sedan slås ned i marken, alternativt binda upp desamma med hampagarn...men jag vet inte, var bara en liten betraktelse från en lekman.
 
 
 
 
 
                                                 ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-11
10:15:24

Glöm för fan inte att rösta....senast på söndag!!
Torsdag..vad tusan ska jag skriva om idag då? Bastu, kvarg....eh 
Igår bestod mitt intag på lite men inte mycket, i förrgår åt jag 3 mål mat, trots det fortsatte viktnedgången, gått från 89,9 i måndagskväll till 87,2 igår kväll, bara lite mer än 3 kg kvar att tappa till söndagmorgon.
Jag har gjort det förr och kan görat igen. Tänkte basta lite idag efter jobbet då jag inte har möjlighet att träna ikväll.
Fick mina nya brallor från http://fightershop.se/, ett par blå/gula från Manto, grymt sköna kan nog bli så att jag beställer ett par till.
 
Fick ett glädjande besked igår som härör galan den 20/9. Berättar mer vid ett senare tillfälle.
 
                        
 
 
 
 
                                                   ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****
 

2014-09-10
10:17:11

Roadtrip och andra betraktelser..........
Det blev en lång dag igår..nästan 90 mil i bil. Var ner till Åstorp och inhandlade en monarped till Joanna och givetvis hamnade vi fel först, en by med samma adress och postort, var ändast postnumret som skilde.
Idag gjorde Joanna sitt körkortsprov, vilket gick kanonbra, nu väntar vi som bäst på att reg-skylten till moppen ska komma hem så hon får ut o köra.
 
Håller på och försöker reda ut lösa trådar inför Escalate Challenge 10. Kommer gå bra till slut trots att orken börjar tryta.
 
glöm för fan inte bort att gå och rösta på söndag. Jag kommer rösta på S, vad du röstar på är DIN ensak men gå och rösta!
 
 
 
 
 
 
                                                   ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-08
12:00:42

1999-09-08 Kl12.17 kom en solstråle till jorden......
Imorse sjöng vi för Joanna, serverade frukost på sängen och överlämnade presenter...15 år. Det är så himla konstigt för jag har ju inte blivit en dag äldre de senaste 15 åren.
Jaja, sånt är livet. Det är i våra barn vi ser att vi åldras, men man behöver ju inte bli gaggig för det.
 
Nu har jag börjat tagga till för SGL som går av stapeln på söndag, kommer bli så jäkla kul. Ska ner till - 84 kg, vilket jag kommer klara finfint, har gjort det tidigare och vet således att min kropp svara bra på bantning.
 
I helgen stod jag i Team Escalte's monter på rosvalla, var så himla kul att prata med nyfikna människor och jag tror vi lyckades få bortåt 5 nya knattar till vår knattegrupp, det innebär att vi är ca 5 gånger större än BK Atlas! 
 
Under lunchen ska jag försöka få fatt på fler sponsorer till vår gala! Väl mött där; Sporthallen 20/9 kl 13.00!
 
 
 
 
                                                      ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-05
14:17:14

....OCH SABLARNS VAD TIDEN GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT
Nu är det helg och det firar vi med ett härligt SW pass! Vi ses väl imorgon i nya sporthallen? Ni finner mig i Team Escalate mma's monter.
 
 
 
 
                                         ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-04
14:28:38

Full fart mot helgen.....
Trött som tusan idag, var på cirkus igår. det var trevligt.
I kväll stundar mma-träning, ska bli kul, kanske hittar jag en massa energi där, imorgon tänkte jag försöka vara med på ett sw-pass på eftermidda'n, är ALDRIG fel att träna, men underskatta heller ej vilan mellan passen.
 
Tydligen blev det sommar igen, men inte på morgonen utan först framåt lunch! Imorse var det nästan vinter.
 
 
 
 
 
                                                ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****
 

2014-09-03
08:24:15

Stolparna börjar bli stela
Tjena!
Igår var en lätt men tung dag, rolig men jobbig, ljus fast mörk!
Var så himla tungt att cykla igår, stel som telefonstolpar i låren och helt galen träningsvärk i buken, armarna känns lite som gelé eller spaghetti.
Kanon roligt pass med våra knattar som kämpar stenhårt, efter deras träning räknade jag hur många kids vi har nu och det är med stolthet jag konstaterar att det just nu är 22 barn inskrivna i gruppen.
Så snart vi var färdiga med knattebrottnignen började mma-träningen, Ulf och Bagar'n har verkligen en god dynamik i sitt gemensamma ledarskap och kommer uträtta stordåd med oss. Tungt, hårt och högt tempo, sedan lite lugnare för att gnugga teknik och en avslutning i högt tempo igen.
 
Ikväll blir det visst ingen träning då jag ska gå på cirkus, får se om jag blir utsläppt därifrån efter föreställningen.
 
                                              
 
 
 
 
                                                    ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-02
08:32:48

Träningsvärk på intressanta ställen
Har kommit igång och cyklar till jobbet, är rätt skönt faktiskt. Igår blev över 8 km cykel och under kvällen körde jag ett jäkligt bra SW-pass. 
Har grym träningsvärk från söndagens träning. 
Ikväll stundar återigen ett knattebrottningspass..kommer bli jättekul och jag är väldigt glad att Ludde har börjat och det tycks vara så att han tycker det är roligt, vilket är det viktigaste för de små.
 
Mycket politik just nu, och jag får lov att krypa till korset här. Jag bröt mot min egen ståndpunkt, jag hängde på drevet utan att först tänka igenom det hela. Förlåt mig, det ska inte upprepas.
Vad har du gjort, frågar du! Jag delade en bild igår på FB, en fotoshopad bild en back to the future bild där Marty's ansikte bytts ut mot Jimmie Åkessons och Doc's ansikte bytts ut mot Reinfeldts ansikte, texten hade dessutom ändrats till " Tillbaka till dåtiden" och jag hade det dåliga omdömet att lägga till en rad då jag delade bilden; Kanske en passande valaffisch för SD. 
MIn mening då var mest att det var en rolig bild, men när jag nu ser på det hela med lite distans så ser jag att jag gjort som alla andra...smutskasta, så återigen: Förlåt mig!
 
 
 
                                                     ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-09-01
09:12:44

Betraktelser mellan abborrar och politik.....
I helgen blev det kräftkalas, mycket trevligt och kräftorna smakade bra.
Vi han även med att fiska en stund under gårdagen, soligt och härligt. Noah drog upp två abborrar och jag drog upp jättemycket vattenväxter...sedan fick jag rensa Noah's abborrar!
Ludde badade två gånger och jag har för mig att det var 15 grader i vattnet, mén Ludden tyckte det var skönt.
I lördags hann vi även med att besöka "Nyköping tillsammans i fighten mot cancer", var mycket trevligt. Jag stod även ett par timamr på torget i Socialdemokratenas valstuga i lördags, det var väldigt intressant, jag träffade väldigt många intressanta människor som jag försökte hjälpa med deras frågor, endel frågor kunde jag svara på direkt andra fick jag lov att be mina partikamrater om hjälp med.
 
 
 
 
                                               ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****