eg37.blogg.se

2014-02-28
11:16:08

Oförstående
Vet inte varför, men inatt har jag återigen sovit asdåligt. Oroar jag mig för helgen? Jag vet inte, jobbigt är det. Var ju inte svårt att somna i soffan innan jag gick till sängen, men väl där, ja då är det lögn i helvete att somna....screw you fuckin insomnia.
 
 
Var till tandläkaren i morse med Noah, han hade två mjölktänder som inte riktigt ville lossna så det fick bli stora tången. Han är tuff, kanske beror det på att han är brottare eller bara för att han är Noah.
 
Igår kväll provade Noah på Thaiboxning, jäklar vad han kämpade på bra och hans brottarkompis slet minst lika bra. Det är så kul att se. Noah vill hursomhelst fortsätta med thaiboxningen. Håller intresset i sig kan han komma att bli en grytm bra mma-fighter om ett antal år!
 
Vad ska hända i helgen? Ingen aning, faktiskt. Ingen idé att planera in biobesök, för det kommer ändå aldrig bli av. 
På söndag ska jag hinna med ett boxningspass innan knattebrottningen.
 
 
 
 
****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-27
09:12:37

Ännu en dag rusar förbi
Tror mig ha koll, tror mig veta.
Faktum är troligtvis att jag inte har koll, att jag inte vet, tiden försvinner under mina fötter. Jag hinner inte riktigt med allt som jag vill. 
Tiden är ett elände, varför inte en pausfunktion?
Eller bara prioritera bättre, välja med omsorg det viktiga i livet. Är inte lätt alla gånger, det kommer alltid finnas tillfällen då du kanske gör en nära besviken, men om jag kan minimera dessa tillfällen och göra de färre så torde jag vara på väldigt god väg.
Vad är viktigt i mitt liv? Som det ser ut just nu: Träning, familj, sport, arbete och politik. 
Det är här jag måste ransaka mig själv, vad är absolut viktigast; Min familj givetvis.
Vad kan jag banta ner tid? Inte arbete! Då har jag träning, sport och politik och i skrivande stund så är det svårt att banta ner träningen nämnvärt, det kommer falla på sport och politik, men vad gäller sport så brukar jag avnjuta det med mina barn och ibland med min fru.
Jag lömnar ämnet därhän och går raskt vidare till andra frågor i livet.
 
 
Igårkväll ett grymt bra fyspass, Noah var med och körde på jättebra, idag ska han få prova på thaiboxning vilket innebär att jag kommer assistera på den träningen för att bistå Noah och hjälpa honom. Efter det passet är det dags för mig att ösa på med ett mma-pass, kommer bli ruggigt kul.
Längtar en smula till söndag så jag får prova mina nya boxhandskar. 
 
 
                                                ****VILL DU SÅ KAN DU****
 

2014-02-26
14:44:06

Hektisk lunch
Fick samtal från DHL innan lunch, yeees mina grejor har kommit!
Ilade ner till deras terminal, sedan till mekonomen för att inhandla en ljuskälla till bilen. Jag tänkte byta densamma på parkeringen men kunde snabbt konstatera att det företaget var i det närmaste omöjligt, jag begav mig således till Landbloms Bil och fick hjälp på studs, lamporna jag köpt sattes aldrig i, vi tog LED-lampor istället, sjukt snyggt.
 
Efter det blåste jag till City gross för att köpa lunch, Lindahls Kvarg jordgubb 500gram ( vanilj var slut), jag köpte hur som helst 6 st burkar så har jag till 5 luncher till.
 
Åkte sedan till baka till Landbloms bil, nu för att besöka deras granne ClearCar men det sket sig, de hade precis rullat in en bil då jag kom...så jag får lov att åka tillbaka till jobbet. Väl där bokade jag besiktning till imorgonlunch.
 
Jag vägde mig innan lunch, jag klarade veckans mål: 88,4 kg. Full fart mot 75 kg!!
 
 
 
                                         ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-26
10:37:37

Borde besikta bilen
Måste är nog rätt ord i sammanhanget..sista dag är på fredag! Försöka hinna idag efter jobbet.
Igår kväll var ett kanonpass med knattarna de höll en god koncentration och ett gott tempo. Själv har jag inte tränat alls än så länge den här veckan, men ikväll blir det brutal-fys i vårt CrossfuelFitness-pass.
 
SHL är igång, bara 5 omgångar kvar till slutspelet börjar och känslan är att färjestad grejar 6'e platsen. Ska strax väga mig, förhoppningen är att jag klivit under 89 kg. Jaja, det är inte hela världen om jag inte lyckas denna vecka, det innebär att jag får lov att vara ännu striktare kommande vecka.
 
Fullfart mot 75 kg!
 
 
 
 
 
                                            ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-25
13:49:09

Tjena
Tisdag...knattebrottning, S-möte, övriga i familjen har träning, Erik måste prioritera!
Hade verkligen behövt närvara på S-mötet både idag och igår men det blir inte alltid som jag tänkt mig.
De andra knattebrottartränarna kan inte närvara idag så då blev valet lätt för mig. 
Kidsen ska inte drabbas av mina möten, det kommer fler.
Det jobbiga är att jag sagt till en S-förening att tisdagar inte passar alls för mig att ha möte på då det är en massa annat som jag känner är en smula viktigare.
 
Var och blev friserad på lunchen, var sååå himla skönt. Trodde jag skulle somna där i frisörsstolen, då börjar frisörpratet; Är du här på lunchen? Ja, svarar jag! efter en kort tids tystnad och dvalan åter föröker tränga sig på bryts tystnaden av en ny fråga.
- Han du äta innan?
- eh...nej.
Ingen idé att låta mig luras in i någon underbar dvala som jag ändå aldrig kommer få nyttja, stort fokus och god närvaro. Lika bra att utveckla frågandet till en konversation.
 
Resultatet blev gott och jag är nöjd, är väl det som är huvudsaken! Haha...huvudsaken!
 
 
                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-24
09:08:21

Ibland blir det inte som man tänkt sig
Helgen var bra, OS har vart jättebra, dock var sista OS-matchen inget jag vill lägga på minnet. Visst Silver är jättebra, men  det hade känts bättre om faktiskt Tre Kronor hade bjudit upp till kamp, att sedan efter amtchen börja skylla på en sen avstängning av Bäckis är bara bs. Det var, enligt mig, tre spelar som var riktigt bra igår; Henrik Lundkvist, Jimmu Eriksson och Marcus Krüger.
 
Men nu lägger jag det bakom mig och blickar framåt. Kanonväder idag, vårlikt ljummet. 
SHL drar igång imorgon, Färjestad tar emot AIK. Får vi se om uppehållet vart välgörande.
 
Ikväll stundar även ett AK-möte, allt för att förbereda oss väl inför samtliga stundande val och imorgon är det årsmöte med Centrum-Arnö S-förening och givetvis är det mötet på en tid som passar mig väldigt dåligt. Men, men är bara att gilla läget.
 
Men så typiskt...Har ambition att skriva något väldigt intressant så försvinner inspirationen helt och fullt. 
Jaja, den kanske återkommer senare idag.
 
 
 
                                        ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-21
10:18:59

Soppa torsk
Igår var det så träning igen, det blev boxningsgrunder med Bagar'n. Mycket givande och något jag var/är i stort behov av.
Efter att vi gnuggat slagdrillar ett tag var det dags för lite sparring, det blev till en början i guard, jag kände att orken inte riktigt fanns där men krigade på så gott jag kunde. Efter ca 75 minuters slit tog bränslet slut, en helt ny erfarenhet för mig, har aldrig tagit så slut någongång tidigare. 
Vad det beror på.. jag vet faktiskt inte riktigt men misstänker att det kan bero på att jag får i mig för lite kalorier, har dessutom sovit en smula dåligt ett par nätter.
 
Idag är det oshockesemifinal, Tre Kronor vs Finland om nu någon har lyckats missa det. För min del håller jag tillgodo med P4.
 
Får bli vila idag, ska baka pizza till middag och efter det är tanken att jag och Linn ska gå på bio, lurar på att se " The Monuments men".
 
 
Lyssnar just nu på curling-bronsmatchen mellan Sverige och Kina.
 
Den 8 mars funderar vi på att sitta på klubben och kolla the Maulers match! Jag har Cmore abonemang, någon fixar duk och projektor. kommer bli minst lika bra som i september.
 
 
 
                                                         ****VILL DU SÅ KAN DU****
 

2014-02-20
08:43:54

Snö i morse!
Igår var en bra dag, klev upp kring halv nio åt frukost framför tv'n till OS-hockey-kvartsfinalen mellan Tre Kronor och Slovenien. Vi såg första perioden, sedan åkte vi till Norrköping för Linn och Joanna behövede inhandla badkläder.
Efter det bar det av till Finspång och äventyrsbadet där. Helt ok, men kanske inte riktigt vad jag förväntat mig...vi lekte och stökade där i ett par timmar. 
Till kvällen tänkte jag mig att jag skylle kört ett pass CrossfuelFitness, nu blev det inte så. Folk i min närhet påvisade vikten av vila också, samt att jag faktiskt rört på mig en heldel i badhuset. 
 
Jag fick istället sitta och kryssa i en undersökning från SCB, känns som det är en miljard frågor.
 
Jag fick frågan vad jag är för gymtyp; Jag föreställer mig som den ordningsamme men väldigt svettiga, jag brukar allt som oftast svettas som ett sprinklersystem, får alltid ha med en handuk att torka svett med, både från mig och från golv!
 
Ikväll är det mma-pass igen, ska bli kul. Det är så himla bra träning eftersom du tränar hela kroppen under hela passet, det blir styrka, smidighet, uthållighet och explosivitet. Från anklar till nacke!
 
Prova gärna någongång, vi har nyligen startat en tjej-mma grupp som har träning måndag och onsdag kl 19.00-20.30.
 
 
 
                                                          ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-18
09:04:14

!?
Jag fick kliva in istället för Ulf igårkväll och leda ett fyspass med Råby, var grymt skoj. Jag fick hjälp av de alltid eminenta Tobbe Torstensson. 
Enligt deras tränare var de nöjda med passet efteråt, det gör mig väldigt glad.
Ikväll stundar återigen knattebrottning och efter det mma-pass. Lurar på om jag kanske skulle ta och smita hem vid lunchtid för att ta med barnen till Rosvalla...jo så får det nog bli.
Imorgon ska vi fara till Finspång och bada, Ludde har haft nedräkning sedan fredags.
 
                                         ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-17
13:37:48

Upp på vågen igen
På måndagar väger jag mig på jobbet, det är jag och några till som gör det i ett led att nå bättre hälsa.
Hur går det då?
Efter att jag vägt in på 90,0 kg och ökat till veckan efter till 90,4 och förra måndagen 90,9 kg tog jag tag i det ordentligt och körde en kvarg-diet vecka( måndag till fredag lunch) så vägde jag idag 89,5 kg. Jag är nöjd att jag nu får viktkurvan att gå åt rätt håll...kanske jag borde fortsätta med kvarg-diet? Ja, varför inte!
Vad som bör tilläggas är att jag i helgen har ätit ordentlig mat, möjligtvis aningen för stora portioner, har även ätit godis och chips.
 
 
Ikväll blir det crossfuelfitness och efter det ska jag leda ett pass med Råby IF. Kommer bli sjukt kul!
 
 
 
Fullfart mot 76 kg
                                        ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-17
08:05:58

En ny gryning
Sakta bryts mörkret som råder, i rummet där jag sover, sakta börjar kroppen vakna till liv
ögonlocken kämpar för att inte störas av ljuset
Plötsligt och utan förvarning; klockradion skränar, det skär genom min kropp, jag måste....
snooza
Efter att jag upprepat proceduren ett antal gånger kännde jag mig således redo att möta dagen, eller
Blir sittande på sängkanten likt en Kalle Anka på husvagnsemester, gnuggar sömnen ur ögonen, flera gånger innan jag ramlar ner i sängen igen.
 
Med ett ryck bestämmer jag över min kropp och mitt öde...släpar mig upp, gör min toalett och känner mig marginellt piggare. Slår tanken ur huvudet att det skulle vara skönt och sova en stund till.
Vad kan en dad som denna bjuda?
Vad? 
Jag tar en kopp rivet, känner den underbara doften från denna ljuvliga bruna, varma dryck. Blåser lite i min kopp, sörplar i mig de första dropparna, jag känner värme. Är det kärlek?
Nej, det är nybryggt kaffe!
Tar en sipp till, kroppen börjar nu på allvar vakna, känner igen drycken så som livselixir. Sipp efter sipp gör kroppen än piggare.
 
 
Med dessa rader kan jag inte annat än säga: God morgon vänner!
 
 
                                                   ****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 

2014-02-14
08:36:57

!
Ikväll ska jag tillaga slottsstek för första gången, kommer bli så himla gott. Komemr givetvis serveras med de klassiska tillbehören; pressgurka, svartvinbärsgelé och potatis.
Förrätt tar vi ett säkert kort: toast skagen. Dessert: Hemgjord chokladmousse med bär.
 
Igårkväll var ett grymt roligt mma-pass, sköna drillar med grisiga lås, vi är lyckligt lottade som har sensei-Ulf i föreningen.
 
Helgen kommer bestå i vila, os och mellodifestival, densamma avslutas på söndag med ett roligt och inspirerande brottningspass.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
                                                  ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-13
08:31:45

Roligt att inte komma på någon rubrik
Tjena
Idag känns benen ruggigt sega, körde ett brutalt spinningpass i går på elixir, tungt, hårt. Precis som det ska vara. Efter det for jag ner till klubben, hade tänkt pyjamasbrottas, men då jag var sen och gruppen var jämna par så fick det lov att bli crossfuelfitness istället, satan vad gott.
 
Ikväll stundar ett MMA-pass, kommer bli sjukt kul, tror att jag tar vila fredag-lördag, jag har ju öndå kört pass söndag, tisdag, onsdag( dubbla pass) och sedan ikväll. Börjar kännas i kroppen att jag är i behov av vilodagar.
 
Vad händer annars då? Hmm, just det, Tre Kronor vann mot Tjeckien, Färjestad förlorade mot AHL-Allstars...
Inte mycket att tillägga där.
Jobbet rullar på och nya grejer landar på mitt bord. Det är bra att ha och göra.
Under våren är det jättemånga S-möten och av någon outgrundlig anledning måste de förkäggas på tider då jag har träning. Jaja, jag tar beslut när det närmar sig, några möten MÅSTE jag närvara på då jag har sådana uppdrag.
 
 
 
 
Ett litet sitat mest för att reta kusin-Kalle men även för att det är så jag känner!
                  
 
                                        ****PAIN IS ONLY WEAKNESS LEAVING YOUR BODY****
 
 
Jag bjuder på ett till citat:
 
                                            ****PAIN IS TEMPORARY-GLORY IS FOREVER****

2014-02-12
13:25:26

Ikväll börjar OS på riktigt!
I alla fall för mig som älskar den eminenta sporten hockey. 
Idag har jag farit runt, först till banken för att få reda på att det vore bra om jag ordnade meddet ärendet på hemsidan, sedan iväg till tandhygienist, som sin vana trogen var sén, detta trots att min tid försköts med 10 minuter efter att folktandvården kollat med mig igår om det var ok, vilket det var. Min tandhygienist kom 10 minuter efter avtalad tid denna gång. Jag blir så jävla trött på det.
 
Ikväll tänkte jag riva av lite pyjamas-brottning( BJJ) innan jag kan belöna mig med att titta på Tre kronor - Tjeckien.
 
Är inne i en strikt dietperiod nu, äter endast 1 kg kvarg/dag. Detta gäller måndag - fredag lunch( 500 gram för fredag!).
 
       
                                                      ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-11
13:03:35

...Eller?
Ikväll ska jag äntligen brottas igen, men först ska jag ta hand om knattarna. De är helt fantastiskt duktiga.
Har inte kunnat träna MMA på jättelänge men ikväl blir det dags igen. Ska bli kanon kul.
 
OS är i full gång, jag ahr sett och hört en massa om att det borde bojkottas...ja det kanske det borde, men många av alla som skanderar bojkott, följde Peking-OS med stort nöje och intresse, det sades inte mycket om bojkott där och då, var det kanske för att Kina behandlar alla lika( illa)?
Hur kommer ni göra med fotbollsvm i Brasilien? De har också antigay-lagar, de har också haft ihjäl sina arenaarbetare, kommer ni skandera bojotta fotbollsVM? Tror inte det. 
 
Jag är alldeles för sport intresserad för att kunna bojkotta ett OS men det betyder inte att jag stödjer Putin och hans barocka lagar. Fotbolls Vm kommer för mig vara lätt att bojkotta då jag inte är särskillt intresserad av fotboll, jag kan följa sporten om det går bra för landslaget. Nu blev ju som bekant Sverige inte med i fotbollsvm i Brasilien, vi kan väl intala oss att SvFF valt att bojkotta en nation som har vidriga HBTQ-lagar och konstig syn på mänskliga rättigheter. Då komemr ju SvFF att kunna samla på sig oerhörda mängder PK-poäng efter blundern på fotbollsgalan.
 
Nu orkar jag inte tjat om bojott och PK längre...Over and out!
 
 
 
                                               ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-10
11:58:35

Uppstart och grejor
Sitter med en äcklig huvudvärk och försöker skriva uppstartprogram......blir nog bra ska ni se.
I lördags hade vi ett givande styrelsemöte hemma hos en va ledamöterna i Team EscalteMMA, vi gick igenom en massa matnyttigt och beslutade om viktiga punkter. En tråkig punkt kom upp, Shootfighting läggs i träda för tillfället pga för lågt deltagarantal, som har gjort att våra eminenta tränare tappat sugen.
Ett ytterst positivt beslut är att vi kommer dra igång en tjej-mma grupp. Vidare gick vi igenom lite övergripande om vårens gala.
 
Var till IKEA igår, var en del inköp som var nödvändiga, bla lite grejor till jobbet. Köpte en skrivbordshylla som man skuvar fast med konsoler, nu visade det sig att dessa konsoler var för en skiva med en tjocklek om max 18mm...min bordsskiva är 25mm.
Joråsåatte, kul......nästan jämnt. Så om det finns någon duktig svetsare(Blom) där ute som kanske kan hjälpa mig skulle jag bli otroligt glad. Du kan få en semla för besväret!!
 
 
Har fått klartecken från caoch att börja brottas igen efter mina hudåkommor. Kommer bli kul.
 
 
 
 
                                                 ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-07
07:51:42

Fredag igen
Jag började jobba tidigare idag så jag kan sluta senare. MIn lill-prins är sjuk, igår fick hans syster vara barnvakt fram till lunch, igår kväll kom farmor och farfar och hämtade Ludde så han fick sova över där istället för att jag skulle kört honom dit nu på morgonen.
 
Tittade på hockey återigen igår; Färjestad var sega tycker jag eller rent utav dåliga, nej dåliga är för starkt. De var obra.
Finns säkert massvis av orsaker, en var helt klart att de inte sätter sina chanser vilket LHC gjorde. En annan kan vara att det såg ut att gå väldigt långsamt stundtals samt ett PP utan någon som parkerar sin röv i ansiktet på målvakten.
 
 
I onsdags var jag på en "kurs" för blivande kommunalråd, jag väljer att kalla det träff. Det har hur ssom helst fått mig att fundera en smula över mitt politiska engegemang; jag vill göra det här, men vill jag bara vara ersättare? Nej, jag vill vara ordinarie ledamot. Fullmäktige.....hmm, ja varför inte, jag vill även sitta som ordinarie i den nämnd jag är ersättare i nuvarande mandat- Kultur och Fritidsnämnden.
Jag är alltså på plats 35 på KF-listan, jag behöver din hjälp för att komma på en ordinarie plats. Ordianrie plats är kring plats 17-23 så hjälp mig hamna så högt som möjligt på listan.
 
 
 
                                                ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-06
06:56:14

Gårdagen gick i politikens tecken
Arbetade fram till lunch, sedan bar det av till stadshuset och årets första nämndsammanträde, kultur och fritid.
Efter det for jag hem och fixade midddag till min familj för att kort därefter åter stiga in i stadshuset för en kurs.
Är en kurs för förtroendevalda som nominerats för/till kommunfullmäktige, kan nog vara bra att delta inte för att det gav så mycket igår, men jag fick tillfälle att träffa partikamrater som jag normalt aldrig träffar.
 
 
Från det ena till det andra- Linn åker till Karlstad idag och Ludde är sin vana trogen och blir sjuk, nu har han hög feber och jobbig hosta. Natten gav ringa sömn, då Ludde sov rätt oroligt.
Tur att Joanna kan ta en hemstudiedag, så jag kan vara på jobbet idag. Har en hel del att pyssla med på jobbet och gör inte jag det så blir det inte gjort.
 
 
Tror nog jag ska sova middag idag, så jag orkar titta på hockey ikväll. Färjestad-Linköping. 
Sopa på, FBK!
       
           
 
 
                                                ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-04
14:43:58

Inspiration
Ikväll är det sedvanligt knattebrottning vilket jag anseer var väldigt roligt och inspirerande. Så himla duktiga knattar vi har. De flesta ger allt på träningarna och vissa dagar märks när de är trötta för då blir det en smula svårt med koncentrationen.
 
Det är en förmån att få bistå Ulf och David som tränare till dessa unga brottare.
 
Från det ena till det andra!
Jag har som mål med min träning att få en kropp som håller resten av livet, jag har även en målvikt som jag tycker kan komma att passa min längd ytterst bra, målvikten har jag satt till 76 kg, när jag når dit vet jag inte. Jag vägdde mig igår och det blev 90,4 kg, med tanke på att jag under förra året lyckades gå från 96,5 till 84 kg så borde jag nog kunna nå 76 kg  till nästa sommar.
Grejjen är inte bara att nå målvikten, jag ska ju stanna där sedan och inte gå upp igen. 
Jag har ett mål, verktyg finns så nu är det bra hårt arbete-stort hjärta som gäller.
 
 
 
                                                ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-02-03
11:15:45

......****......****......
Idag är en ny dag, idag är den första dagen i restan av mitt liv....typ.
Igår var jag och Noah in till klubben och rev av ett riktigt bra brottarpass, 2 nya skrev in in sig som medlemmar. 
Idag ska jag ge på att träna CrossfuelFitness på klubben, ett väldigt bra pass som ger hela kroppen en genomkörare, det är en härlig mix av styrka och syra.
Bilder på 2 av övningarna som förekommer under CrossfuelFitness!
 
 
 
                                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****