eg37.blogg.se

2013-09-30
14:40:29

Excell ÄR roligt
Jag hatr nu suttit och arbetat i excell, en symbollista som jag översatt till engelska till en kund. Nu börjar jag med en kabellista åt en annan kund, även det i excell. Tror att jag börjar på och få bra med poäng i det här spelet. Inte illa ändå, av en gubbe som knappt ville ta i en dator för fyra år sedan-har level'at upp från att spela windows till att spela excell. Fuckin awsome! Yeah!
Förövrigt så har Erkki en smula ont i nacke och öron efter gårdagens grispass, tungt, svettigt och alldeles underbart.
Ikväll kör vi igen!

2013-09-27
15:41:00

NU
Precis som den finska snappsvisan! Nu!
Nu tar vi helg, börjar med kräftkalas i Pekka's näste och kanske lite sauna. Kiippis

2013-09-27
08:39:17

Vad bjuder denna dag
Det är fredag, mulet ca +2¤C. Blir kalas i Pekka's näste ikväll och kanske lite sauna också.
Helgen blir i övrigt väldigt aktiv, Ludde ska på gymnastik och om det vill sig väl ska Noah träna brottning och kanske hinner jag träna en smula under samma tid. Efter det har jag tänkt att vi ska åka till Ramdalen och öva på simning och givetvis leka en del.
Sedan kan jag tänka mig att Ludde och Linn går och ser "Flygplan" och äter popcorn. Noah är bjuden på tacokalas så han lär bli där under kvällen, är så himla kul för honom.
På söndag är det åter brottningsträning, grekeersk/romersk och för min del MMA-brottning.
Tror det kommer bli en bra helg!

2013-09-26
10:24:04

Mot en ny gryning
Efter gårdagens skrivelser börjar saker och ting röra på sig, jag har haft ett långt samtal med min sons lärare, vilken talade om hur det ser ut för honom och hur han agerar. Var dock en sak som störde mig lite, i hans ordval; reagera!
Reagera allvarligt borde inte en lärare AGERA? 
Ja han kanske menade agera, jag väljer att tro det.
Jag måste tacka samtliga föräldrar som tar mitt larm på allvar. Tack!
 
 
Men ingen ska tro att jag kommer luta mig tillbaka och slå mig för bröstet nu, jag har bara börjat.
 
Mina barna ska ha en trygg skolmiljö med tolerans och förståelse, hänsyn och massvis med omtanke.
 
 
                                           
 
 
 
 
 
                                                           ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-09-25
14:39:49

Idag är jag lite förbannad
Det har kommit till min kännedom, det jag misstänkt en tid, att min ena son far illa och kränks i skolan, han har inte många kompisar och blir retad i skolan för att inte ha några kompisar. Fy fan säger jag. Vad fan är det för fel på folk och vart i helvete är de vuxna på skolan? 2013 och mobbing är fortfarande fullt tillåtet i svenska skolor. När jag hör det här blir jag så himla förbannad och ledsen, det känns som jag svikit min son, men jag har inte fått reda på allt, jag kan inte vara nära honom jämnt därför måste skolans vuxna skydda och hjälpa de barn som far illa i skolan. Till föräldrar som är oförstående/blinda till dettta problem: VAKNA FÖR HELVETE! Till er som någon gång mobbat, Skärp till er för fan.
Nu har jag fått vittring och likt en bloodhound kommer jag inte ge upp här. Min son förtjänar att känna sig trygg i skolan, han förtjänar att ha kompisar att umgås med på såväl raster som på sin fritid, min son förtjänar att vara den han vill vara! Har ni problem med det tycker jag att ni kan fara åt helvete, allra helst vill jag att alla förstår, att alla vill hjälpa till att arbeta MOT mobbing.
 
 
NU SLUTAR VI VARA ELAKA MOT VARANDRA!
 
 
 
 
                                       ****VILL DU SÅ KAN DU****
  

2013-09-25
08:36:22

Grymt bra
Knattarna körde på bra igår, men det tenderar bli en smula oroligt i Atlas lokaler. Tycker att barnen har en bra utveckling överlag.
Keep up the good work!

****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-09-24
10:54:12

Ja inte vet väl jag.....
Som så många gånger förr har jag ingen aning om vad som skall skrivas här.
Igårkväll var jag, Uffe och Mattis på föreningsträff på rosvalla, vi träffade politiker och tjänstemän för kultur och fritid. Fick ut massor av matnyttig information om saker vi som förening har rätt till.
Ikväll är det knattebrottning och jag ser verkligen fram emot träningen. Det var så himla grymt tryck i söndagens träning så jag förväntar mig liknande idag. Är så himla kul och inspirerande att se barnens glöd och framsteg, jag har lärt mig massvis av er på träningarna, tack!
Ludde har simskola idag, det är kul, stora framsteg där med. Han kommer nog snart att simma med huvudet ovanför ytan.
Ska Erik träna thai ikväll, Mattis? Tycker du det? Jag tar med träningskläderna iallafall, så kan jag träna ifall lusten faller på.
Har beställt byxor och skor till Noah, se bilderna som följer
 
 
                                                          *****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 
 
 
 
                                                  

2013-09-23
08:23:02

Long time no see
God dag kära läsare
Har missat att skriva lite här på ett tag nu, jag var och arbetade i Piteå förra veckan så bloggen var inte direkt prioriterad. Jag kom hem 22.30 i fredagskväll, upp tidigt i lördags för att rigga upp och framför allt provköra en 4G-dongel i klubblokalen, det fungerade galant. Sedan hem och hämta Linn och Ludde för att inhandla en födelsedagspresent till min mor. Åkte och firade henne, hon bjöd på grillat med potatisgratäng och tårta efter det.
Under kvällen var jag och Linn och tittade på Pain and gain på Biostaden. Efter det var det hem och atacksova i ca 2 timmar för att sedan åka till klubben och rigga iordning dator, projektor och en duk. God uppslutning till UFC live-stream, det var riktigt trevligt måste jag säga. 
Kom hem strax efter 07.00 och somnade tämligen omgående, måste sovit väldigt djupt då jag inte hörde larmet från min telefon och jag missade därför att anmäla mig till cykelvasan. Nu står mitt hopp till att få tag på en start från någon som ångrar sig eller om det finns någon utlottning av starter.
 
 
 
 
                                                 ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-09-16
09:59:26

Trött, måndag och för lite kaffe
Vaknade hur trött som helst, väckte min solstråle Ludde. Efter morgon bestyr for vi till dagis, han är så himla cool. Hur busig som helst, kvart i sju, det är verkligen en mysig stund vi har då jag lämnar honom på dagis. Det är tävling till hans hylla, sedan får jag jaga honom för att få en kram, slutligen vinkar vi till varandra till vi inte ser varndra längre.
Nu sitter jag här på mitt kontor, hur trött som helst trots att jag inmundigat 2 koppar rivet. Kan tröttheten kanske härledas till gårdagens fysiska insats med barnbrottning, fysträning och brottning för egen del....total tid 3 timmar.
Hur som helst så var det jätteroligt igår kväll.
 
 
Äntligen har SHL dragit igång, och vad gäller Färjestad kan det bara bli bättre. För det de gjorde i lördags hade nog inte räckt till i division 1.
 
 
 
 
                                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 
 
 

2013-09-13
07:09:33

Jag blir så trött på alla dieter det skrivs om
Igår såg jag på Aftonbladet.se att det var någon kvinna som gott ner 12 kg på 5:2 dieten.....och vad är det med det då? Det är som inget nytt att man tappar vikt om man inte äter, tycker varken att det är imponerande eller en bedrift.
Själv har jag gott ner 12 kg på MMA-metoden!!
Det är enkelt, är bara stenhård träning 3 pass i veckan på 1,5 timmar. Jag har inte lagt om kosten någonting alls men trots det har jag blivit 12 kg lättare samtidigt som jag blivit mycket starkare i hela kroppen.
 
 
Lite fakta: Det finns inga genvägar till den perfekta kroppen, är ändast hård träning och disciplin med kost och sömn.
Sluta med alla bantningsmetoder! Ok!
 
 
 

2013-09-12
10:58:35

Jag skriver skeva linjer av obalanserade ord
Jovars
eller var det något jag verkligen ville säga här? Nej, kanske.
Hur som helst så blev uppslutningen låg till gårdagens styrelsemöte men vi fick fram goda ideér och tankar. Ett gott uppslag att arbeta vidare på.
Ikväll ska Erik på LO-S möte och se till så jag blir nominerad till EU-valet, skulle vara jättekul att få prova på den typen av politik.
Jaja, blir jag nominerad så lär chansen att verkligen komma dit minimal. Men jag är rätt övertygad om att jag faktiskt skulle kunna åstakomma en del där ner i EU-Parlamentet.

2013-09-11
13:23:21

Tanken var att tanka,tänka tänkte tanken var tom
Eller jag vet inte, kanske bara blir mörkt och konstiga djur som får klappa...
Vad finns att förtälja i en dag som denna? Halsduk? Absolut, det värmer så skönt om nacken. 
Min fru är i Karlstad idag för studier ( hon ska bli förskolelärare när hon blir stor).
Ska försöka hinna slänga ihop något gott fika till ikväll, för då stundar styrelsemöte i mitt kök. Hoppas kladdkaka med kvarg-vanilj funkar och en kopp rivet till det.
Plötsligt kom en inre längtan och lust att skriva igen, poesi-isch. Jag har en pärm där hemma med några alster 10-15 stycken tror jag det är. Slarvigt handskrivna, instoppade i en pärm för att sedan glömmas bort. Tiden för när jag skrev dessa fanns en banal tanke om att en gång kanske jag kunde publicera dylika. Nu kan jag göra det, men kanske inte som jag hade tänkt det då, det får helt sonica bli helt digital publicering. 
Kanske här eller i något annat forum, kanske kan jag...jag vet inte!
 
 
 
 
 
 
 
                                                   *****VILL DU SÅ KAN DU*****

2013-09-10
14:44:21

Bra dag idag
Har arbetat med att översätta ritningar till engelska, sedan fick jag ett litet uppdrag att lokalisera och avhjälpa ett oförklarligt fel...men det lagade sig själv.
Nu tar vi träningskväll

2013-09-09
14:30:17

NACKSPÄRR.NU
Jorå, Erik hade tänkt sig att brottas igår med extrembrottargruppen men det ville tydligen inte Eriks kropp, för den jäveln gick och skaffade sig nackspärr. Det positiva är att jag luktar jättegott av tigerbalsam nu.
Knatte-brottningen gick kanon bra igår, vi har grymt duktiga barn i gruppen.
I eftermiddag stundar utvecklingsamtal på Ludde's dagis ( Ja jag säger dagis, tycker inte det är något fel i det) ska bli intressant och se vad han har för sig på sitt "jobb".
Ska nog läsa hockeybibeln ikväll, för träna går inget vidare med nackspärr.
Lyssna noga nu kroppen, om du fortsätter så här så kommer vi bli feta igen, vill du verkligen det?

2013-09-06
14:57:34

Helg?
Jo visst är det så, nu är det helg! Ska bara göra en sak först...
Jo det är sant, måste bara fixa en grej på jobbet..... innan jag ...eh..kan åka hem. Men sen är det helg, jo det är det.
Jaja, hur som helst så firar vi Joanna imorgon som fyller 14 år på söndag. Sa jag 14? Men, va? Vad har hänt, jag är väl 25 år, eller?
Ja så är det, tiden bara drar i väg och kvar står jag på min perrong och håller i en hörnflagga, undrar vart alla är på väg...
.... nu.



GRATTIS I FÖRSKOTT JOANNA!

2013-09-06
11:33:01

En lång väntan går mot sitt slut
Den 14/9 smäller det, men redan på söndag finns Hockeybibeln ute i en butik nära dig. Mitt älskade Färjestad ställ mot nykommlingarna Örebro i premiär-omgången och vad som är riktigt bra är att den matchen sänds i C-more Sport vilket betyder att Erik får se säsongens första drabbning i HD. 
Ska bli väldigt kul att se självaste skägget i SHL igen, välkommen tillbaka Emil Kåberg!
Ikväll spelar Färjestad mot Frölunda i Göteborg och imorgon är det returmöte i Karlstad, den matchen går att köpa streaming på hos aftonbladet och deras kanal S24. Matchen kostar 89:-. Frölunda är tvingade att vinna båda dessa matcher för att kunna vinna gruppen. De bör ta minst 2p för att undvika att bli sämsta 2'a också.
 

2013-09-05
07:49:42

Irriterande
Jag tränar för jag vill komma i form, kroppen svarar bra ett litet tag eller närmare bestämt i 2 veckor. Sedan blir Erik sjuk, man-flue, fi fan dålig stil kroppen. Bli frisk NU, jag vill träna!

2013-09-04
10:00:45

Åter i arbete....
Åkte på en ny förkylning i söndaxmorse, är väl inte riktigt kry än, men har inte tid att ligga hemma och tycka synd om mig själv.
Nu har jag missat asmycket rolig träning. Ogillar det som tusan.
Hur som helst så är det sammanträde med KFN, det första efter sommaren. Ska bli kul att få träffa alla kamrater i majoriteten.
I min kära klubb Team escalate mma har jag fått mer ansvar och lite fler uppdrag, jag är numera hjälptränare för knattebrottningen på båda passen- tisdag och söndag, det känns jättekul och inspirerande.
Ludde var på sin första simlektion igår vilken gick bra, tycker dock att simläraren inte alltid såg min prins och missade ibland då han sackade efter lite.... men det kan ju alltid bli bättre dessutom var det rätt många ungar att hålla koll på, till saken hör också att Ludde är väldigt framåt och social han har inga som helst problem att ta för sig i nya miljöer.
Ikväll ska mina grabbar på cirkus med sin mamma,mormor och kusiner, blir nog kul för de.
Själv ska jag inte träna- jag ska bli helt kry. Kan kanske bli så att jag är med och tränar på söndag i Uffe's extrembrottargrupp(blir jag med då så får du lov att köra skiten ur mig Mattis).
 
 
 
 
                                                  ****VILL DU SÅ KAN DU****