eg37.blogg.se

2014-08-29
10:03:39

Ibland får man besök av Murphy, och då gäller det att.....
Nu har ajg kryat till mig tillräckligt för att kunna arbeta, helt ok för min del.
Började inte så bra idag, vaknade en smula sent och luktade typ som en gammal skottkärra, tvungen att ta en dusch.
Väl på jobbet ska jag skriva ut en pdf, 26 sidor skrivaren tycker det är jättebra att skriva ut de 4 första bladen som de ser ut, övriga 22 skriver den ut godtyckligt diverse sträck och siffror...Jag har nu skrivit ut denna pdf med en annan pdf skrivare och ska prova skriva ut till papper från denna, håll en tumme.
 
Det jobbigaste med att vara sjuk är att jag inte kan/får träna, tiden börjar bli knapp till kommande tävling. SGL i Norrköping 14/9, vet inte om Murphy tycker att jag inte ska tävla där för i maj missade jag också. Jaja jag ska inte ropa hej ännu, är ju trots allt 2 veckor kvar. Nu ska jag jobba mot att faktiskt komma till start.
 
 
Glöm för allt i världen inte bort att rösta!!
 
                                                 ****KRYSSA#33 ERIK GAHNERTZ****

2014-08-26
12:33:29

En tisdag som inte liknar någon annan......
Regnig dag vi har idag....inte lider jag av det iallafall. Var och bistod min vän Matte idag, hans skjuts lös med sin frånvaro så jag röck in och hämtade honom, vi han med ett trevligt samtal under färden. Tillbaka i stan stundade sedan en tidig lunch med min älskade fru...blev lassange på Fresta, en mycket god lunch med ett gott sällskap.
 
Blir en smula förundrad över politikerföraktet som råder i vårt samhälle, hur kan man bara gå och hata ett parti, utan någon som helst inblick i dess ideologi och partiprogram? Jag förstår heller inte hur folk bara kan gå och klaga på politiker utan att försöka göra något bättre själv. 
 
Så en liten uppmaning till er som säger er att det socialistiska tänket är förkastligt, att S, V och Mp är vänstervridna hippies utan ideér på förbättringar; läs på, sedan läser ni igen och efter det går ni till närmsta valstuga och ställer era frågor.
 
Det finns fragment i alliansens politik som kan vara bra för de stora massorna, men nest handlar deras politik om att den där procenten ska få det bäst, det behöver man INTE vara påläst för att förstå, det är bara kolla vad som hänt de 8 senaste åren.
Såg ett påstående häromdagen, från en Soce-hatare, att ingen flyr från kapitalismen och sedan något underfyndigt mot S o V... Jag kan upplysa dig om att vi lever i en kapitalistisk stat och socialdemokraterna arbetar utifrån dessa förutsättningar, men till skillnad från allianspartierna så vill vi att ALLA ska ha råd med vård. Du klagade ingenting då du fick lov att uppsöka vård för lite sen, vad tror du den notan hade kostat dig om du levt i USA? Tror helt ärligt att du inte haft råd eller så hade du fått sälja av din hobby utrustning.
Men men...du har rätt till din åsikt, jag förraktar dig inte för det.
 
Jag är för solidaritet, jag är för medmännsklighet
Sätt gärna ett kryss för mitt namn!
                                
 
                                            ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****
 

2014-08-25
15:54:04

Och ibland grinar oturen en i ansiktet....
Sitter och funderar..stryker mig i pannan och känner att den är varm
Feber..fortfarande, va f*n. Måste bli kry NU
Fick nyss veta att jag kom 2 i en disney-tävling på Sappa, har vunnit en ryggsäck fyllt med överaskningar från disney och sappa!
Blir nog en kanonbra skolväska till Ludde.
Så snart jag kommer hem ska jag fixa med Luddes cykel, men först måste jag bryta upp min farstubro, Ludde lyckades tappa ner post i densamma!
 
 
 
                                               ****KRYSSA #33ErikGahnertz****

2014-08-25
08:04:59

Efter en bra helg konstaterar jag att jag är jäkligt trött
Otroligt så trött jag är idag, hade förfärligt svårt att somna inatt. Känns lite som att jag inte har sovit alls.
Helgen var bra och snabb.
Konsert i fredags tittade på Sabaton som var helt otroligt bra. Trodde jag var bakis i lördaxmorse men det var feber, satans jävla skit, jag har inte tid att vara sjuk. Fick lov att släpa mig till klubben för vårat årsmöte. Ett riktigt bra möte måste jag säga, ett möte där alla kom till tals och vi hade en ogd debatt eller snarare resonerade vi oss fram till riktigt bra lösningar på en del frågor. Jag ska så snart jag får tid färdigställa mötesprotokollet, min tanke och mitt mål är att vara klar med densamma imorgon så justerarna kan skriva under. En väldigt positv utveckling i klubben är att vi nu har engagerat två tjejer i styrelsearbetet och en tredje som kommer att ansvara/bistå i sponsringsarbetet. 
Det kommer bli ett väldigt intressant år för oss som är med och sliter i Team Escalate MMA.
Igår var febern riktigt jobbig och jag fick inte mycket gjort...minns inte riktigt om jag gjorde något alls igår.
Jaja, så kan det vara ibland.
 
Idag ska jag fixa nytt däck till Ludde's cykel, han har sladdat slut på det gamla.
 
    
 
 
                                        ****KRYSSA #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-08-22
07:07:50

Skolstart för nervös liten kille som blivit stor
Igår var jag ledig och földe med Ludde till skolan, oj vad han var spänd inför gårdagen. Många nya intryck och mycket nytt att förhålla sig till. Han klarade skolstarten galant, han är så himla tuff och framåt så det kommer gå kanonbra för honom.
 
På kvällen stundade återigen ett skönt mma-pass, några drillar på backe i till en början lungt tempo för att såsmåningom övergå till ett mer sparringliknande moment. Träningen avslutades med box och diverse översakningar var 20 sekund eller vad det nu var.
 
Ikväll ska Ludde på kalas och jag ska åka till Norrköping för en konsert med Sabaton, komemr bli kul.
 
Imorgon händer det lite grejor i Nyköping; Hertig Carls marknad, Typ en festival( där blandannat lillasyster spelar), årsmöte med Team Escalate MMA.
 
 
 
krysssa på mig KF-listan Socialdemokraterna #33ErikGahnertz

2014-08-20
11:37:08

NÅGON ANNAN BETALAR eller 365 sätt att slösa med dina skattepengar
Sitter på min kammare och funderar över gårdagens eskapader...Det är ta mig tusan inte klokt hur det är ute i kommun, landsting och riksdag. Det slösas hejdlöst med skattemedel, ofta pga okunskap men inte sällan är orsaken ignorans och brist på respekt.
Jag var igår med min fru och såg dokumentären Någon annan betalar en film som är baserad på boken 365 sätt att slösa med dina skattepengar av Martin Borgs.
En finurlig man, trevlig är han också! Jag fick en inblick i vad vi nog alla vet om att det förekommer och jag tror att parti-färg har ingen som helst betydelse i detta, de är alla lika goda kolsupare när det kommer till att göra huvudlösa "investeringar". Jag rekomenderar alla och envar att gå och se denna film, isynnerhet politiker och tjänstemän inom offentligsektor.
 
Om vi alla blir upplysta kanske vi kan nå fram till en nation med riktigt bra ekonomi, där slöseriet minimers till vad som nu kan vara rimligt, om varende skattekrona blir en väl genomtänkt och välbehövlig investering så kommer det in te räknas in som slöseri.
 
Gå bara och se den, snälla gör det bara. eller läs åtminstone boken. Varken filmen eller boken har partipolitisk agenda, Borgs har inte på någotvis färgat detta, den är partipolitisk oberoende.

2014-08-18
07:57:22

Mörkret siktas bort av hungriga solstrålar
Stilla morgon med lätt dimma, solen spränger igenom lättar upp
daggdroppar rinner längs löven
tyst, stilla 
snart vaknar allt till liv, strax står solen högt och värmer
sedan bulelr och stök, bilar
korsar och ilar, folk springer, går
någon
någon stannar kliar sig i håret, för att sedan vända sig om och rusa tillbaka
Jag saknar dig
en stilla morgon i sängkammaren
en strimma ljus lyser i ditt ansikte, värmen från ditt leende gör mig glad
den tidiga timmen själ vår vakenhet, mitt vakna jag bryts ned till total dvala
vaknar, undrar är du kvar?
en viskande röst; Godmorgon, sovit gott? Lycka, glädje, du är kvar
 
 
 
 
 

2014-08-15
08:24:09

En dag blir säkert jag också vuxen, eller.....
Fredag...snart är första jobbveckan efter semestern avklarad. 
Läste på aftonbladet att Margot Walström ska bli vallokomotiv för S, det känns bra. En kvinna som är väldigt omtyckt ute i landet, hon är dessutom en väldigt kompetent politiker och jag tror att hon kan locka väljare från det smygfacsistiska partiet F!, kan kanske tillochmed få en och annan att gå från något av allianspartierna till att lägga sina röster på S. Den som lever får se.
 
Igår kväll var ett grymt träningspass, svinmysigt, svintungt....helt äckligt jobbiga övningar, Bagarn kan lite grejer.
 
Hekgen som stundar är öppen, intet alls planerat eller bokat något. Eller jo, jag hade tänkt få sovmorgon men så blir det inte.
Är tydligen rally i kommunen någonstans jag såg en liten skylt om det på väg till jobbet..hmm rally kanske?
Ja varför inte, ta med kaffetermos och ett gäng stekta ägg-mackor! Det får bli beslut på det imorgon.
Jag har tänkt att jag ska se jumanji inom snar framtid, får se när det blir.
 
 
Jaja, ha en förbannat bra helg!
 
Kryssa #33 Erik Gahnertz!
 

2014-08-14
09:18:23

När jag blir stor ska jag.....
Torsdag...oj,oj,oj vad dagarna går fort. Idag ska jag träffa min kusin för en sedvanlig fika på café Kumlinz, ta en eller fler koppar kaffe och kanske en dinkelmacka till det, diskutera en massa om livets viktiga, om politik, bilar och annat. Är alltid trevligt. 
Efter det, eller närmare bestämt kring kl 1300 kommer Jimmy Åkesson och valtalar på stora torget här i Nyköping, en protest kommer genomföras av en grupp som kallar sig: Nyköping vänder ryggen mot rasism och enligt de kommer de finnas på torget med ryggarna vända mot talaren!
 
Jag hoppas verkligen att det blir som initiativtageren vill, att ingen i det sällskapet håller på och stör och lever om, det kommer bara Jimmy Åkesson att vinna på.
 
Jag hinner inte själv närvara där och då! Har ett arbete att sköta.
 
Torsdag innebär träning, me like! Kommer säkert bli svinjobbigt, tungt och hårt, men kännslan i kroppen efter ett pass där jag verkligen har dränerat mig på all min energi är oslagbar. En kropp som är totalt slut, lite som en blöt trasa och ett sinne som är fullständigt lyriskt, pigg och lycklig fast trött. Ja ni förstår, det är underbart att köra slut på sig.
 
 
Jag kommer nog fortsätta att tjata här om att jag behöver just din hjälp...sätt ett kryss på KF-listan på mitt namn, nr 33, ju fler kryss desto bättre. Jag skulle behöva klättra ca 10-13 platser för att säkerställa en ordinarie plats.
Vem är du då? Jag vet faktiskt inte men jag vet iallafall så mycket att får jag ett kryss från dig så har du röstat på Socialdemokraterna.
 
 
Såg förövrigt att produktionbolaget som ska göra filmen Rånet söker ett gym med följande kravspec;
 
"Hej kära vänner,

Den här gången letar vi inte skådespelare utan inspelningsplatser och lite annat. Detta eftersom SATS bl.a. har sagt tvärnej till att filma i deras lokaler.

Det vi söker är ett gym/boxningslokal. Det får inte vara för nytt och inte för slitet heller. Det skall innehålla gym samt "boxningsring" i en och samma lokal. Ni som ev. driver gym och söker, skicka med bilder. Mycket lättare att avgöra då. 

Sen önskan nummer två som vi måste gå ut med. Om någon känner någon som jobbar med kosttillskott eller liknande ex på Gymgrossisten eller så. Det är vad vi saknar just nu mest i sponsring/produktplaceringsväg och ett avtal där skulle gå att lösa mot en enkel penning. 

/ Producenten"
 
MIn spontana tanke var att det där skulle vara rätt häftigt om de spelade in i Escalate's lokaler!
 
 
 
                                                ****VOTE #33 ERIK GAHNERTZ****

2014-08-13
11:51:59

Idag är en annan dag
Jag mår bra, jag är inte pigg men jag mår bra, har ont i 2 fingrar efter gårdagens träning. 
Annars då..jo vila idag, mer träning imorgon! Tävling 14/9 SGL, kommer bli svinmysigt.
 
Igår blev det ett väldigt politiskt inlägg här och det är inget fel i det, det ligger dessutom helt rätt i tiden då det snart är val till riksdag, landsting och kommun. Jag är med p socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige, ni finner mig på plats 33 Erik Gahnertz, jag skulle bli så himla glad om jag fick ditt kryss på denna valsedel, ju fler jag får desto större chans för mig att bli ordinarie ledamot i KF.
 
Sitter och filar på verksahetsberättelse för det gångna verksamhetsåret till det stundande årsmötet för Team Escalate, dagordningen är i det närmaste färdig, är bara lite finputsning kvar.
 
Blir lunch i hemmets lugna vrå idag.
Det var då självaste f.. vad svårt det ska vara med inspirationen idag då, är som svårt att hitta en linje eller tråd i detta kåseri.
Jag lägger ner för idag och slutar slösa på din tid!
 
 
                                                   ****VOTE #33 ERIK GAHNERTZ****
 

2014-08-12
10:39:01

Valtider, funderingar, väljer tiden
Läste idag på Facebook, en intressant sak, ett möte som en vän till mig bjöd in till! Hans son har hört endel om politik i skolan, om de olika partiernas ståndpunkter, en fråga etsades sig således fast i hans huvud: - Varför tycker SD att jag ej har existensberättigande i Sverige, detta land där jag är född och älskar högaktningsfullt? En idé börjar gro i vår lilla vän, - varför inte ta och bjuda in Jimmy Åkesson till ett möte, där jag bjuder på saft och bullar och kan delge mina frågor till honom!? Sagt och gjort, nu har min vän skickat en fråga till SD's kansli om ett sådant möte går att genomföra då Jimmy är här i Nyköping på torsdag.
 
Jag hoppas verkligen att Andreas och hans son Teo får till detta saft och bull-möte, hjälp till att sprida detta så att det blir i det närmaste en omöjlighet att ignorera för Jimmy och SD.
 
Från det ena till det andra!
Nu börjar valkampanjerna komma igång och med de smutskastning, ni har inte gjort....de gojorde...
Ja ni vet, sandlådenivån. Den äckligaste sidan hos politeker lyfts fram, jag hoppas verkligen att denna kampanj kan hållas på en bra nivå, med en god ton och ett gott språk.
Jag tycker att var och en kan belysa sina egna goda egenskaper, så behöver vi inte se till det negativa så mycket. Det kan ju räcka med att vi vet om att det finns och att vi arbetar för att göra världen lite bättre.
Jag har nu suttit i kultur och fritidsnämnden i nära nog ett mandat, jag är ersättare, tycker det har vart fantastiskt rolig tid och lärorik. Till det stundande valet finns jag med på Socialdemokraternas lista till kommunvalet i Nyköping, ni finner mig på plats 33 och det skulle vara jättekul om jag fick många kryss, för då kan jag bli ordinarie i kommunfullmäktige och kan då även göra din röst hörd på dessa sammanträden.
Jag brinner för föreningslivet, sitter med i styrelsen i Team Escalate MMA som sekreterare. Jag har 3 barn med olika intressen, intressen som jag försöker dela så gott jag kan. Jag tycker väldigt mycket om musik och film också. Jag anser mig själv vara rätt bra på att skriva. 
Med detta sagt hoppas jag att just du kan ge mig ditt förtroende att representera dig under de kommande 4 åren.
 
// Erik
 
 
 
                                                      Kryssa #33 Erik Gahnertz
 
 

2014-08-11
07:56:32

Hej, hej!
Har inte skrivit en bokstav här under hela semestern...Tack för att ni hänger kvar! 
Semestern har vart bra, sjukt bra väder typ medelhavsklimat. Vi har inte vart iväg något längre, men det har blivit några dagsutflykter och mycket bad.
Har heller inte missat så himla många fyspass och i början av semestern var jag och tävlade i Primate cup, en vitbältestävling i BJJ...blev brons. Är nöjd som tusan, lärde mig massvis, trots korta matcher. Nu växlar vi upp för fler tävlingar. SGL 14 september, en BJJ-tävling i november och Karlstad open i april!
 
 
Glöm heller inte bort att rösta i valet i september, viktigt!
 
 
#33 Erik Gahnertz