eg37.blogg.se

2013-10-31
10:03:39

Skägg-torsdag eller finsk-fredag
Vet inte! Men det är iallafall torsdag, så vad händer idag? Inte mycket, rita lite, zippa lite, maila lite, ringa lite....jobba med andra ord.
Noah spelar SN-Cupen idag, första matchen slutade 4-4, helt ok antar jag. Ska försöak hinna äta lunch med honom idag.
På träningsfronten råder vila idag, för att sedan träna fredag, lördag och söndag. På söndag är det klappjakten igen, vilken vi nog kommer delta i. Ett skönt söndagsnöje, komma ut i naturen en stund.
                                  
 
                                                            ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-29
11:34:33

Det var en gång
Då jag kände en oerhörd lust och insperation att skriva vackra texter med fina ord, ord som nu försvunnit sin väg en väg som jag ej ser eller känner.....vad göra?
Kom tillbaka kära prosa, utan dig kan jag ej göra underbara skrifter.
 
 
 
Jag får helt sonika ge mig på en annan typ av text, en historia som berättades i unga år. Jag minns den ej i sin helhet men början minns jag, så mina vänner om nin minns fortsättningen skicka den mer än gärna till mig så vi kan spara den till eftervärlden.
Här kommer den:
En sälsamm historia!
Det var när jag låg i min bottenlösa säng utan sidor och läste telefonkatlogen utan sidor och pärm, som jag hörde ljudlösa steg komma upp för trappan, in genom dörren kom en huvudlös man utan kropp
Jag blev så rädd......
 
Ja, det är så här långt jag minns den, jag vet att det är något om sita hopp och gomsegel som jag seglar hem med men jag minns inte ordningen och det emellan, sammanhanget etc.
Hjälp mig så kan vi tillsamans skapa ett epos här.

2013-10-28
08:55:37

Helgen
Ilördags var det nybörjar-tävling i brottning i BK Atlas lokaler, det var en trevlig dag och våra brottare var fantastiskt duktiga. Noah var helt otrolig, har aldrig sett honom ta i så mycket som han gjorde under matcherna. I hans viktklass blev samtliga segrare då de vunnit varsin match. Jag kunde lugnt konstatera efter Noah's matcher att det inte är bra för nerverna och hjärtat att titta på. 
Mycket bra coachat av Uffe och Mathis. SN var faktiskt och bevakade tävlingen, intervjuade våra brottar-tjejer och fotade under matcherna, vet dock inte när artikeln går i press men jag hoppas att det sker inom denna veckan.
 
 
 
 
 
 
 
                                                      ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-25
07:56:04

En stilla morgon
Ljuset bryter sakta nattens mörker, stilla vaknar staden för en ny dag. Ur radion ljuder musik. På gatan smyger en kommun-arbetare fram och gör staden fin för vår skull.
Min utsikt från kontoret är magnifik, ån ligger blank, träden ser sorgliga och karga ut, änderna skrattar i fjärran.
En blåmes flyger runt, ser lycklig ut. 
 
 

2013-10-24
13:29:25

Jag bjuder ut min skrift
Jag inmundigade min lunch i all hast, en sallad med ägg, skinka och en massa andra ingredienser. Rusar vidare in på mitt kontor.....minns
att jag glömt ta en kopp av den himelskt goda drycken, varm och mörk, ja svart rent av.....Jag...tar min kopp, går tillbaka till fika rummmet!
Kaffet är slut, ser jag rätt? Är kaffet slut? Hur är det möjligt?
Nej, det är bara att fylla på, hör jag en röst säga. Jag fyller på kaffekaskinen, det doftar underbart från den nyöppnade kaffepåsen. Doften bli än ljuvligare när kaffet har fått varmt vatten genom sig.
Tar min kopp, blåser lite nonchalant i den för att sedan sörpla i mig en liten sipp. Det smakar fantastiskt gott.
Tror jag tar en kopp till strax!
 
 

2013-10-23
22:13:04

Styrelse möte
Var på styrelsemöte ikväll med Nyköpings kampsportförening. Ett mycket givande möte, där vi avhandlade många bra frågor. Kan avslöja så mycket att det är mycket på gång.
Over and out!

2013-10-23
08:15:39

Morgon betraktelser
Sitter framför tangentbordet igen, ögonen känns tunga och faller i koma. Allt blir dimmigt, jag drömmer mig bort, bort till fjärran plats som jag ej vet var den är. Det är varmt, en strand......PANG något föll i golvet, jag vaknar till med ett ryck. Varför? Nu kommer jag ju inte hitta tillbaka till min dröm.
Utanför fönstret hänger dimman tät, löven faller bruna och gula till marken, träden ser ledsna ut. En man flanerar nonchalant förbi på gatan på andra sidan ån, änderna simmar förnöjt i ån, äter lite, tjattrar och skrattar för att sedan paddla vidare.
Flaggan på gatan utanför vajjar försiktigt i den falnande vinden. Bilar rusar förbi, nästan aggresivt bryter de av lugnet som råder. På en takås sitter ett gäng kajor, det ser ut som de har ett morgonmöte där de planerar och fördelar dagens arbete. 
Plötsligt utan förvarning har vinden tilltagit, Flaggan som jag ser utanför mitt fönster slits brutalt fram och tillbaka i den bryska vinden.

2013-10-21
08:19:01

Aktiv helg
En riktigt bra helg, i lördags var jag, Linn, Joanna och Ludde och tränade på Friskis o svettis. Ludde och Linn var på familjegympa medan jag och Joanna var i gymet där jag gick igenom vad hon kan använda för maskiner samt ett gäng övningar utan vikter. När vi var klara gick vi till centrum för en fika på nyöppnade Sandy's. När vi kom hem fick jag lov att åka med Noah till Kumlins konditori för att köpa en grodbakelse till honom. På eftermiddagen var jag åter på F&S för ett spinningpass 55 min, var riktigt skönt att köra ur sig lite. Jag vägde mig innan bastu'n, 84 kg inte illa, minus 12,5 kg sedan januari. Tänkte faktiskt försöka komma under 80 strecket.
Söndagen började med gofrukost- ägg,varmchoklad, rostade mackor, marmelad, ost, juice, kaffe, bredbar- och skivbar leverpastej, grönsaker, filmjölk.
Efter frukost bar det av till Ryssbergen för "klappjakt", vilket är en tipspromenad. Trevligt trots att det började regna.
Eftermiddagen vigdes åt träning, först körde jag ca 1 timme boxning för att seddan springa över och assistera David med knattebrottningen.
Avslutningsvis vill jag passa på att gratulera David till hans seger i helgen.
 
 
 
                                                            ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-18
10:56:20

Fredag, då får Erik äta chips!
Soligt ute idag, inte så varmt men en fin höstdag.
Servern går otroligt långsamt idag, kanske har den redan tagit helg? Jag vet inte.
Jaja, bara bita ihop och jibba så fort servern klarar just nu, ska rita färdigt kretsschemor till en kund.
Ikväll tänds nog grillen, vad ska läggas på den då? Kyckling, njae, eller jo det kan funka och kanske en köttbit och lite annat till det. 
Sedan leta upp någon bra film att avnjuta till chipsen. 
 
Imorgon är det träningensdag på F&S-Nyköping med start kl 10.00 och jag tänkte dra med hela familjen dit, Ludde har familjegympa kl 10, så det tänkte Linn ta med honom, så får jag gå till gymet med Joanna. Ska ta och gå igenom några bra maskiner och övningar med henne så hon kan träna säkert och inte riskera skador.
 
    
 
 
 
 
 
                                                           ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-17
10:02:52

......
Jag har tränat - hårt. Jag börjar ana varför tobbe kallas turbo efter att jag har tränat med honom igår, satan så snabb han är.
Idag ska jag också träna - förhoppninsvis lika hårt.
I övrigt känner jag mig trött och oinspirerad, har som svårt att få ner någon bra text i detta forum idag. Jag har fått i mig 2 koppar kaffe idag, har hjälpt en kollega att lokalisera ett problem som kanske kan vara orsaken till ett fel.
Torsdag alltså.....kvarg eller pankakor?
Hockey eller?
 

2013-10-15
10:30:00

Jag är socialdemokrat
Var på möte igår för nominerade till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige, där vi informerades om vilka krav som ställs, hur vi ska förhålla oss samt ventilera frågor till valberedningen.
Ett givande möte. 
Nu vänner vill jag tigga om lite röster, partikamrater; Lägg gärna en varm röst för mig så jag hamnar på ordinarieplats på KF-listan. Övriga vänner: Kryssa mitt namn på valsedlarna när det är dags för val i september.
Tack på förhand!
 
 
Tisdag innebär besök i Oxelösund för simskola med Ludde, efter det bär det av till Bk Atlas för knattebrottning med Noah. Efter det kan jag äta middag!
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                  ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-14
14:09:13

Sömnlös i Nyköping
Satan så trött jag är, känns som jag inte sovit alls inatt. Låg och skruvade mig så himla mycket att jag till slut la mig på soffan så att min fru skulle få sova iallafall.
Gårdagens träning var grym, jag börjar känna att jag tagit några väldigt små kliv med teknikerna. Knattarna öste på bra, alltid inspirerande med barnen.
Ikväll ska jag på möte för personer som är nominerade till kommunfullmäktige till det stundande valet.
Kan bli mycket intressant, vet inte riktigt vad det går ut på, jag har fått för mig att jag ska berätta om mina ambitioner och visioner eller så har jag helt fått det om bakfoten.
Har klarat mig förbi lunch och ögonen svider, satan vad trött jag är.
Snart får jag fara hem och blunda en stund.
Kaffe har jag hällt i mig i kopiösa mängder. Lunchen bestod i en burk Lindahls vaniljkvarg och 2 koppar kaffe, om jag är disiplinerad i min kosthållning så kanske jag kan kliva ur vassen i sommar!
 
 
 
 
 
 
 
                                                ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-11
14:22:03

‰Šœ¢¤§«¬µ
Hmmm, japp så blev det!
På måndag ska jag på möte med valberedningen i S Nyköping och berätta om min vision om varför jag vill bli invald i kommunfullmäktige vid det kommande valet nästa höst. Jag funderar till och från på det hela, jag sitter i skrivande stund med i Kultur och fritidsnämnden som ersättare och det känns som ett naturligt steg att bli ordinarie i någonn nämnd och varför inte även sitta med i KF när jag ändå håller på.
 
 
En fråga till dig; Vill du sätta ett kryss på mitt namn på valsedeln? Om du vill det så blir det än lättare för mig att motivera för valberedningen varför de ska gå vidare med mig och lägga fram så som valberedningens förslag.
 
Jag kommer inte skriva ner någon plädering för att bli på valberedningens förslag till KF, jag kommer tala direkt ur hjärtat. Jag tycker det är det ärligaste att göra.
 
Kommetera gärna om ni skulle kryssa mig, eller skicka mig en tumme upp på min FB-sida.
 
 
 
 
                                                        ****VILL DU SÅ KAN DU****
 

2013-10-11
08:52:16

Eh..va? Är det redan fredag?
Har VAB'at tis-onsdag. Ludde har haft öroninflamation. Varit bra dagar, vi har spelat spel, tittat på film och myst en massa.
Idag är det arbete, leta program att rita buggar i för att direkt efter arbetet fara ner till klubben och köra ett grymt Uffe-brottar-pass, en bra start på helgen.
 
 
 
 
                                               *****VILL DU SÅ KAN DU*****
 

2013-10-08
12:08:34

Lunch
Idag blev det Lindahls Jordgubbskvarg 500 gram och en kopp kaffe.
Efter att jag inmundigat min härligt goda lunch så återgick jag till arbetet, således blev det ca 15 minuters lunchrast.
 
Nu är det bara fortsätta leta upp rätt programsnutt så jag kan föra in mina buggar..

2013-10-08
08:18:17

En grå, mulen morgon
Znoosade otroligt många gånger idag. Kan bero på träningen igårkväll men även på att min lilla prins fått öroninflamation.
Släpade mig ur sängen, kände mig som Kalle Anka ser ut då han blir väckt i husvagnen. Drog på mig ett par Lee-jeans som jag ej har kommit i på flera år, shit vad nice. De sitter hur bra som helst.
När jag slutligen öppnar dörren faller det någon typ av regn eller det är mer som dimma fast regn....ja ni förstår,
ca 15°C. Vad är det här? Var ju typ vinter förra veckan.
Första koppen kaffe ÄR helig, den smakar väldigt fint doftar underbart.
 
Till nästa gång; Hade gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****

2013-10-07
14:39:03

Inte jag
Jag hade inte tänkt skriva idag eller iallafall inte nu, för jag är en smula irriterad men jag ska försöka lägga det åt sidan.
Jag sitter och försöker reda ut lide buggar eller framför allt hitta det jag söker, för när det är gjort så ska jag skapa några nya buggar i programmet, för att sedan sätta tänderna i nästa.
I övrigt en god måndag. Vaknade tidigt och var trött är fortfarande trött. Åt en burk Lindahls vanilj kvarg 500 gram till lunch. Tar nog jordgubb till middag idag.
Jo jag tänkte mig en variant av 5:2 den här veckan, 5 dagar kvarg ocg 2 dagar inte kvarg eller nej 7 dagar kvarg men 2 dagar tar jag iaf ett lagat mål mat per dag.
Ska bli riktigt kul med träningen ikväll, tänkte avsluta det med ett gäng reps chrugs. Måste bygga på min trapezius, Tom Hardy har ju rätt lagom trapaezius.
Annars är det bara att jobba på så ska nog bukfettet försvinna tids nog. Konstigt egentligen, börja närma mig mitt livs form samtidigt som jag börjar närma mig 40!
 
        
                
                                                              ****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 

2013-10-04
08:53:33

Kanelbullensdag
Ja, den måste ju ha en dag den med. Idag tänkte jag åka och köpa på mig kopiösa mängder Lindahls smaksatta kvarg- Vanilj, Jordgubb. Satan så fin mat det är.
Helgen bjuder på lite äventyr, nu i form av Hem&Villa-mässan i Älvsjö. Ska bli kul, specielt då det är nästan gratis.
På söndag är det knattebrottning i vanlig ordning, själv ska jag försöka få vara med på Oscars boxningspass som är innan brottningen för att avluta söndagen med ett Uffe-pass om det vill sig väl.
 
 
 
 
                                             ####PAIN IS TEMPORARY-GLORY IS FOREVER####
 

2013-10-03
15:00:00

Så stundar dagens eftermiddags kaffe
 Sitter invid mitt skrivbord och tycks ha tappat arbetslusten en smula då plötsligt det underbara ljudet av kaffemaskinen hörs, doften sprider sig sakta runt vårt kontor och som zombies går vi och tar vår kopp....stilla njuter vi i tysthet. Men plötsligt efter in sipp eller två bryts tystnaden av en diskussion av något slag, arbete eller banalt strunt. 
Jag tittar ner i min mugg, blåser lite nonchalant i den och tar en sipp. Underbart gott.
 
 
 
 
 
                                                       ****VILL DU SÅ KAN DU****
 
 
                                 

2013-10-02
08:08:22

Knattebrottning
Det är så himla kul och inspirerande att vara med som hjälptränare till dessa barn, de jobbar stenhårt och är verkligen grymt duktiga.
Ibland kan det vara lätt att glömma bort hur unga de faktiskt är, just för att de agerar så himla moget.
Noah fick äntligen sina brottar-skor igår, han tyckte de var riktigt bra.
Lörddagen den 26/10 är det nybörjar tävling i Atlas lokaler, trikåer kommer finnas att låna och det är en startavgift på 50:-. Noah ska vara med!
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                       ****VILL DU SÅ KAN DU****