eg37.blogg.se

2015-06-23
14:06:10

Irriterande irrationella inkompetenta idioter.....
Ibland ter det sig så att Erik blir irriterad eller rent av förbannad för att vara mer exakt! Idag är en sån dag.
Får läsa på expressens sida hur några eu-migranter blivit kränkta, att deras mest vädefulla saker bara slängts en en container, usch så hemskt tänker ni...inte jag, för jag läste hela texten.
De har förvarat sina saker i sådana värdeskåp som en del butiker har som en service för sina kunder. I just denna butik har de länge haft problem med dessa skåp och beslutade således att avyttra desamma, då är det en tok till tolk som tycker butiken gott kunde informerat detta till de som haft sina saker inlåsta i dessa skåp. Ja men lilla flicka, nu är vi i verkligheten och den finns det regler att förhålla sig till. Vid de flesta sådana skåp brukar det sitta en skylt som informerar om att skåpen blir tömda efter stängning varje dag, har du informerat dina eu-migranter om det, har du tolkat det åt de? Har du även förklarat för dessa människor om vilka skyldigheter de har när de befinner sig i Sverige? Du har troligtvis förklarat om vilka rättigheter de har, det brukar de flesta av din sort vara redigt snabba på att göra och ni glömmer i det närmaste ALLTID informera om skyldigheterna.
NU vill jag inte ha en debatt om eu-migranter då frågan är för komplex för en enskilld individ att svara på, lösningen finns, men det är på eu-nivå.
 
Läste även ett inlägg på fb som härör SODEXO, de hade skickat med grönsaker till en förskola, lunch för 27 barn, grönsakerna, av bilden att döma, torde räcka till kanske 10 pers! Enligt inlägget i fråga serverades även grön falukorv och pulvermos säkerligen har där blandats i smör-arom också.
Allvarligt Sodexo? Ska man behandla människor på det viset? Kommuner, snälla, sluta göra dessa hörn-klippningar, se för fan till att maten tillreds så nära matsalarna som det bara är möjligt, råvaarorna ska även de vara närodlade och närproducerade. Det finns ju med i kravspecen redan, hur kan då företag som Sodexo få fortsätta? Hur  i helvete är pulvermos närodlat?
Om ansvariga tjänstemän kunde se sig om i verkligheten istället för att ha sitt huvud uppkört i sin röv hela tiden, det är inte billigare att outsourca detta, det är en myt och i enlighet med LOU så är det INTE bara priset som man ska titta på, man ska titta på helheten, ni vet, miljö, villkor för personal, jämställdhet etc, etc
Jag säger NEJ! Plocka nu för fan ut huvudena ur röven och se vad ni håller på och ställer till för oreda.
 
Jag blir så himla trött på sådant här! 
 
Ikväll är det sommarfys så då får Erik annat att fundera över.
 
Over and out banditer, hörs nästa gång

2015-06-18
09:47:08

Sommarfys, midsommar, sommarfys........
Ja man!
Midsommar då va, vad händer då i era liv?
För egen del påbörjas denna ledighet med ett fyspass sedan vila. Imorgon (midsommarafton) hänger jag upp min fana på fasaden innan jag ska skjutsa min hustru till hennes arbete, därefter blir det troligtvis så att jag dunar en liten stund ytterligare innan jag skrider i verket.
Fixa frukost till barnen, dricka kaffe och sedan tvätta pärer.
Jag tror att jag och grabbarna far ner till ängstugan eller Tovastugan och kikar på lite midsommarfirande innan det blir dags för att hämta hustrun från jobbet.
Med denna lilla text tillönskar jag er alla en fantastiskt skön helg.
 
 
 
Ja, det där skulle kanske fungera, om det kunde vara sommarvärme

2015-06-04
10:21:34

Föreningen Fåfängan Förlöjligar sig själva.....
Intressant läsning i dagens SN på insändarsidan. 
Det är Föreningen Fåfängan som återigen gör ett försök att få kommunen att förbise gällande regelverk vad gäller föreningsstöd.
Insändaren var välskriven och kontentan av det hela är att föreiningen visar på ett tydligt sätt att de inte förstår hur och varför föreningstöd betalas ut, de förstår med stor tydlighet ej heller varför de fick avslag och gör således sig själva till åtlöje.
 
Föreningen Fåfängan, NI HAR INGEN BARN & UNGDOMS-VERKSAMHET!! Att hyra in föreställningar är inte att klassa så som barn och ungdomsverksamhet..
Barn och ungdomsverksamhet innebär att man har en schemalagd verksamhet, vilket ni har grymma förutsättningar för att göra, tex odling och dylikt. Lära barnen odla och hela den biten.
 
Med ansökan i åtanke.....jag gjorde en liten kalkyl för hur mycket ni skulle få per medlem om ni skulle blivit beviljade och räknade sedan den summan på vad föreningen jag är aktiv i skulle få.
Om team Escalate MMA skulle få den summan ni sökt/medlem så skulle det uppgå till en totalsumman bli 680851:-/år!
Vi betalar full hyra för våra lokaler, vi bekostar vårt materiel själva.
Varför ska NI undantas reglerna? Varför ska ni få sånt som INGA andra föreiningar har rätt till? 
Det finns föreningar som är mer ideella än ni och som klarat sig bättre på mindre medel än ni, varför? De har skäliga medlemsavgifter, tar entré för sina arrangemang och viktigast av allt; de har en balanserad budget.
 
Ni måste förstå mig nu, kommunen motarbetar er INTE, de förmedlar bara regelverket vilket vi alla måste rätta oss efter.