eg37.blogg.se

2014-07-18
10:57:06

Efter strikt diet och målinriktad träning är jag faktiskt redo....
Fredag idag och min bantning lider mot sitt slut, imorgon drar jag på mig min pyjamas i tävlingssammanhang för första gången och jag tror att nervositeten börjar smyga sig på mig, jag försöker att inte bry mig i dessa tankar.
Vikten ligger bra men jag vågar inte chansa utan fortsätter på liknande intag som jag haft under veckan, tänkte äta mig 1 dl pasta och lite bacon ikväll i en sallad.
Imorgon kväll när jag kommer hem från Primatecup, förmodligen väldigt trött men även väldigt lycklig, kommer jag att tända min grill och lägga på olika typer av kött, korv, bacon, majskolvar...kankse även burgare. jag kommer troligtvis ta mig en Tyskie eller Zubr till maten. Kan nog aven bli en dessert till det hela och då lutar det närmast åtrabarbersmulpaj med vaniljsås till.
 
Hmmm...börjar märkas att jag är hungrig eller, jag är inte speciellt hungrig, det är mer en saknad av att få äta ordentlig vällagad mat, få dricka en välkyld öl...jo så är det, mer saknad än hunger!
Bild på en likadan pyjamas som jag har..dock felfärg på bältet här, mitt bälte är vitt.
                                        ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-07-17
10:57:02

2 DAGAR KVAR TILL .....
Grymt bra genomkörare igår, högt tempo och mycket slit. Jag saknar massvis med kunskap och erfarenhet men jag är hoppfull om lördagen, det kommer bli så jäkla kul att få prova på att tävla i pyjamas.
Vikten är ok och jag känner mig lugn inför uppgiften. Jag klarar vikten med lite marginal. Tänkte äta lite pasta ikväll, typ en dl färdigkokt pasta med salt och kanske en baconskiva, eller så får det bli ruccola.
 
Jag tror att varenda muskel i kroppen värkte igårkväll, känns bättre nu, idag får det bli en vilodag och bara återhämta mig inför lördagens drabbning. Kan ju bli så att jag tar en rask promenad till kvällen men inget bestämt just nu.
 
 
 
                                                        ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-07-16
11:59:29

Idag är det lätt..eller lättare
En underbar känsla när jag ställer mig på vågen strax efter kl 5 imorse, displayen stannar på 85,75 kg och 88,15 kg i Gi. Tack Mathis för att du fick mig att anta utmaningen! Helt galet att lyckas tappa nästan 4 kg på 3 dygn!
Efter vägningen gav jag mig av för en löprunda och fy tusan vad tungt det var, benen var helt otroligt sega..kan iofs hänga ihop med gårdagens fyspass med en massa däcklöpning och annat härligt för benen.
Jag är på banan och kommer klara min vikt till primatecup på lördag. Jag tycker det ska bli askul, min första BJJ-tävling!
Ikväll ska det rullas igen med sensei Jöken och några andra tappra krigare.
 
 
                                                             ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-07-15
11:57:14

Men gå ner i vikt då, tjockis!
Det börjar kännas nu, äter nästan inget alls. Igår åt jag en liten burk keso till lunch, 2 ägg och en knäckemacka med en ostskiva på till middag resten fick jag lov att fylla ut med vatte och kaffe.
 
Hur fan står folk ut med sånt här? Jag får se det som en rening av kroppen och förmodligen kommer jag vara något lättare när helgen kommer.
 
 
 
 
 
                                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-07-14
08:06:41

eN BRA HELG MED ÖNSKAN OM MINDRE....
Äntligen är fotbolls-vm slut och folk runt om i världen kan återgå till sina liv...
Jag har inte brytt mig nämnvärt i detta vm, är faktiskt inte intresserad av fotboll.
Helgen har vart överlag bra, i lördags blev det pyjamasbrottning och igårkväll ett grymt bra fyspass...har nu en tuff uppgift framför mig att tappa rätt många kg inför lördagens BJJ-tävling, vägde mig i lördags med Gi, vågen stanande på 92 kg. Jag måste alltså se till att bli av med 4 kg innan lördag, har sagt att jag ger det till onsdag för att se om kroppen svarar på bantningen, får jag inte de svar jag vill byter jag vikt till 94,3 kg, men jag SKA fanimig klara detta, jag måste.
                               
 
                                                     ****VILL DU SÅ KAN DU****

2014-07-11
11:23:03

En dag kommer jag kunna sätta en grym rubrik
Efter gårdagens spammande från min sida med denna blog så finner jag det svårt med inspirationen idag.
Har slummat genom IBJJF Rulebook och ska efter lördagens rull studera den lite djupare.
Har även börjat titta på övervakningskameror till klubblokalen, kollat runt lite och ställt frågor om vad vi bör tänka på, ett tips som framkommit är att köra på 1-2 synliga kameror samt en dold. Men det jag personligen tänker i kamerafrågan är att det ska vara av preventivt syfte, men om någon är dum nog att chansa så kommer vi kunna se vem det är.
http://www.kjell.com/sortiment/hus-halsa-fritid/larm-sakerhet-overvakning/tv-video-overvakning/bevakningskameror/natverkskameror/d-link-dcs-5020l-ip-kamera-p94774
Länken visar en typ som jag tycker att vi ska införskaffa till lokalen. Har rörelsevakt inbyggt samt IR så den kan se i mörker.
 
Ska nog ta och basta ett par kvällar den närmsta veckan här...måste tappa ca 2 kg innan lörddag.

2014-07-10
14:55:39

Öde stad i värmebölja......
Dimman ligger som ett täcke över marken, luften är sval men ändå varm. Daggtyngda grässtrån bugar sig mot marken, solen stretar sig uppåt, värmer obekymrat sin omgivning dimman som låg tät är till nästan intet gjord.
En dagslända hovrar likt e hellikopter över ett tänkt byte, för att sedan få fly illa kvickt undan en fågel.....
 
I den soldränkta staden går jag och funderar över var det kan tänkas vara möjligt att finna svalka, fuktig i pannan och hår, svetten rinner slutligen utför ryggen och skapar en kännsla av obehag, det är nästan så att det är varmare i skuggan.. pust, var hän finns mitt svalkande utrymme.
Dricker så de sista dropparna ur min butelj, strupen suktar efter mer, skriker efter vätska men gatorna är tomma, ingen fontän i bruk....

2014-07-10
14:32:42

Svetten rinner längs ryggraden...
Ojoj, vilken trevlig lunch det blev..ute i svinmysigt väder en ljummen havsbris som lockade på oss..som ville ha oss kvar, njuta av utsikten, den goda maten och sällskapet.
 
Inte blev jag direkt sugen på att skynda mig tillbaka till kntoret.. men är det tid så är det.
 
I eftermiddag drar vi till Edstorpsbadet med lite picknick. Det får lov att bli en burk Lindahls kvarg, troligtvis blåbär.
Noah har direkt efter badet matlagningskurs på Busiz.. de är rikiga klippor David och Micke. 
Noah tycker det är kanonkul med matlagning.

2014-07-10
10:26:28

Snart lunchtime!
Idag blir det lunch på Skärgårdsvåfflan på Västra Femöre! Kommer bli svinmysigt.
 
Har som sagt anmält mig till Primatecup som går av stapeln nästa lördag, vad det innebär har jag ingen aning om, vet bara att det är BJJ för vitbältade, så jag behöver drilla lite mycket med bla sensei Jöken. 
Varför ställer jag då upp? Främst är det för att prova på hur det är att tävla inom denna sport.
 
Har köpt biljetter till Sabotons gig i Norrköping den 22 augusti, kan nog bli kanonbra.
 
 
Vote#33 Erik Gahnertz

2014-07-09
14:00:47

Små ljummet på kontoret!
Sitter på min kammare lyssnandes på sommar i p1, Linda Pira berättar sin historia.
Funderar över saker som kan kyla, jag menar jag har alltså ca 30 grader varmt på kontoret och handsvetten gör att jag halkar på musen, fläkten går på maxvarv och det gör inte så stor skillnad, eller så gör den det.
Dricker kallt vatten och det kyler lite innifrån..men idag är Erik så himla varm.
Det är så himla nice med riktig sommarvärme, det är det.
 
Snart dax att fara hemåt, då ska jag stanna till på ica och hämta ut mitt paket från swedenrock, woohoo!
 
 
Vote #33 Erik Gahnertz

2014-07-09
07:47:39

Kväll-surr över ett glas polskt honungsbrännvin
Sitter lite som ett barn på julafton, idag får jag mitt nya kylskåp hemlevererat samt att min order från swedenrock är på gång, transporteras från Örebro kl 03.20! Borde jag nog få mina Motörhead motörizer-lurar idag!
 
Kylskåpet är inte helt oväntat av märket Samsung, ett side-by-side skåp utan is-dispenser, man förlorar ca 30 l volym i frysen på att ha en sån. Det blir ju några köttbitar det.
 
Jag har nu bestämt mig för att tävla i primate cup; det är en vitbältestävling i BJJ, så Jöken om du läser detta...vi behöver lägga upp en träningsstrategi...typ 2 tekniker att jobba med samt högst 2 varianter på nedtagningar. Är feberfri nu men bör nog inte träna än på ett par dagar.
Har du även möjlighet att följa med och coacha då?
 
Igår kväll kom mina sköna grannar över och smakade lite starkt och surrade lite om allt...tack Mathias och Carolin, det var trevligt och kan göras om fler gånger.
 
Jag har som ambition att till valet i höst få tillräckligt med kryss så jag blir ordinarie ledamot i kommunfullmäktige, så om du redan idag vet med dig att du kommer rösta på socialdemokraterna sätt gärna ett kryss på mig, har du inte bestämt dig ännu så kommer inte jag att propagera för att få din röst, jag kan bara uppmana dig till att läsa på och lyssna till din moral och etik, men rösta!
Jag skulle givetvis bli jätteglad om jag även får din röst!
Vote #33 Erik Gahnertz
 
Vote #33 Erik Gahnertz
 
Vote #33 Erik Gahnertz

2014-07-08
13:26:13

Sol, värme och kanske ett dopp
Idag var det varmt redan imorse och det är inte svalare nu. Jag tycker det är svinmysigt! Ska ta med lill-prins Bus till någon skön strand efter jobbet, själv får jag lov att vänta ytterliger ett par dagar innan jag kan börja bada.
Fick bli en blåbärs-smothie med whey-protein i till lunch, helt ok, inköpt på Fresta! Rekomenderas varmt
 
Nu ligger fru och dotter i samma eländiga förkylning som jag haft, astråkigt.
Blir ingen träning för mig ikväll heller, tar och safe'ar upp ett par dagar till på detta också.
                                      
 
Vote#33 Erik Gahnertz

2014-07-07
08:03:16

Murphy sitter tydligen i mitt knä nu!
Det är då fan! Gå och få manflue lagom när jag kommit in i träningen igen, vafan!
Det suger något fruktansvärt, vill ju bara träna.
 
Jaja, här sitter jag nu på kontoret och är helt ihjäl. Blir ingen träning ikväll heller då jag fortfarande har feber.
Ska under veckan påbörja skrivandet av årsberättelsen, lär ta lite tid då det är första gången jag ska dikta en sådan, men hur svårt kan det vara. Är väl bara gå igenom samtliga styrelseprotokoll samt skriva ner lite om ytterligare om vår verksamhet som skett under året som gått.
 
Vi kommer ha vår årstämma i augusti någongång, så jag tror jag kommer hinna klart.
 
Over and out!
 
Vote #33 Erik Gahnertz

2014-07-03
10:33:06

Nostalgi tripp och våfflor på Västra Femöre
Tjoho därute
Igår efermiddag var jag med min fru och söner till Skärgårdsvåfflan på Västar femöre i Oxelösund, bra fika, trevlig personal och en omgivning som väckte många minnen till liv. Under sommarloven på 80-talet gick jag på sommarkollo där, oj oj vad mycket bus och skoj vi hade där, vi hann med rätt många hyss också. 
Inget var omöjligt de där sommrarna, vi kunde göra konstiga saker så som att fiska, snickra eller bara plocka blåbär under en liten skogspromenad. 
Det förekom även en del tävlingar under dessa vistelser, de kallades olympiaden och det var alla möjliga konstiga grenar, tex hoppa säck, skala fram det längsta potatisskalet men även naturorienterande frågesport och tipspromenader. Lagen delades in efter bord som vi satt vid när vi åt, ledarna hade då fördelat deltagarna över alla åldrar så lagen blev så jämna som möjligt.
 
Igår kunde jag då visa min familj ett av mina barndomsminnen, jag visade de runt på området, vart vi fiskade, hur badet såg ut, jag kunde även visa vart "Spanien" ligger där. Spanien var/är en klippa en bit från stranden där vi kunde få lov att sitta och sola, var alltid varmt och lä där.
Ja fi fan, det var härliga tider!
 
 
På kvällen genomförde jag ett riktigt grymt fyspass under ledning av en väldigt bra coach, Malin som manade på så där lagom på gänsen. Efter det blev det lite rull och....ja det var nog lite mer än vad jag klarade av, blev som en trasa och orkade knappt röra mig.
Ikväll kör jag igen, nu under ledning av Ulf och sedan pyjamasbrottning med Sensei-Jöken.
 
Svett är bara lathet som lämnar kroppen
 
Vote #33 Erik Gahnertz

2014-07-02
10:20:58

Jag har världens skönaste säng, bara så att ni vet!
Hemma igen! Sovit som en björn i januari, satan så skönt att få sova i min säng.
Har lämnat in min hyrbil till uthyraren, sitter nu på kontoret och grejar med diverse göromål som måste fixas efter en resa.
Annars då...jovars är rätt trött så jag kommer troligtvis sluta lite tidigare idag och ladda inför kvällens fyspass. Kommer bli grymt kul att komma igång igen.
Under vecka måste vi i hemmet ordna med förberedelser inför Joanna's konfirmation, baka, städa och dona.
 
Over and out!
 
 
Vote #33 Erik Gahnertz