eg37.blogg.se

2014-05-28
08:41:22

Idag är en annan dag
Ett oskrivet blad, en gryning spräcker mörkret, dimma som sveper över ängar på ett spöklikt vis, daggstänkta växter. 
En morgon som lovar, smeker min kind med sina varma vindar. 
Idag är en annan dag, idag är det inte så varmt men solen skiner och daggdropparna finns där, men den där smekningen var nog emr som en örfil av en sval bris från norr.
 
I övrigt är det en dag som känns inspirerande och inbjudande, Ludde vaknade med ett strålande humör, det är Daidalos-fest på hans dagis.
Noah åkte igår på klassresa till Stockholm, där har de besökt grönan och idag blir det Naturhistoriska och cosmonova.
För egen del ska jag tappa blod kring lunchtid, efter det blir det en sittning med kusin. Alltid trevligt att surra med honom.
Till kvällen stundar lite träning i form av BJJ/SW med sensei Jöken, kommer bli svinmysigt. Ska nog försöka lyfta lite skrot efter passet.
Sen blir det helg, är ju klämdag på fredag och den fick lov att bli ledig för min del.
 
 
 
Tror jag ska börja citera en känd Simpssons-karaktär i min personvalskampanj, han säger ju; "Vote Quimby"
Får jag ta och säga; Vote Gahnertz #33

 


2014-05-27
09:54:30

I efterdyningarna av eu-valet
Sitter och förundras över debatten som nu blossat upp efter söndagens val, folk tycks i det närmaste vara i chock på randen till panik. Varför är det så?
Det ville sig inte bättre än att ca 10% av Sveriges röstberättigade lade sin röst på Sverigedemokraterna och etablissamenget står oförstående till hur det kunde ske, populärvänsteraktivisterna irrar i förtvivlan, kanske sätter de sig på sina bara knän, sträcker armarna mot skyn och skriker gråtandes - Varför!
 
Att de når framgång och växer sig allt starkare har de alla dessa mot-kampanjer att tacka, kampanjer som kommit från populärvänsteraktivister, brevbärare och media.
Jag minns när drevet gick som hårdast mot Ultima Thule tidigt 90-tal och jag är rätt säker på att de har nästan all sin framgång att tacka media-drevet, för varje mittuppslag i kvällpressen såldes förmodligen 100 skivor till. Hur som helst det jag menar är att all publicitet är bra publicitet, även den dåliga.
 
Jag hamnade i en intressant debatt igår om jämställdhet och jämlikhet!
Hårklyveri säger du, inte säger jag.
Det finns markanta skillnader i uttrycken som jag nu ska försöka förklara på ytterst pedagogiskt vis.
 
Ponera att du och en vän ska bygga en hinderbana, du tänker jämlikhet din vän tänker jämställdhet.
 
Hinderbanorna ska göras iordning för en grupp människor med olika fysiska och psykiska förutsättningar.
Person 1 är gravt synskadad, nästan blind, ser i princip bara kontrastskillnader.
Person 2 är rullstolsbunden
Person 3 är väldigt ängslig, är nog rädd för det mesta och besitter utöver det ett väldigt lågt självförtroende.
Person 4 är vi god psykisk och fysisk hälsa, orädd och kavat
 
Du ska nu börja bygga din bana, den ska bestå av ett antal hinder och prövningar. Vad är då ett hinder? det kan faktiskt vara precis vad som helst utifrån fysikaliska och psykiska förutsättningar. det kan vara att gå genom ett mörkt rum, eller bara klättra upp på en stege.
 
Den jämlika banan byggs utifrån deltagarnas förutsättnignar, man väljer att ha flera olika svårighetsgrad på samtliga prövningar, allt för att det ska bli utmanande för samtliga delatgare.
 
Den jämställda banan byggs utifrån dem fysikaliska och psykiska förutsättningarna som råder i gruppen, men det är nu skillnaderna blir markanta. 
Här byggs banan endast med ett alternativ som samtliga deltagare kommer klara av, det vill säga att det kommer bli utmanande för några och det kommer inte alls bli utmanande för andra.
 
 
Jag hoppas att jag på detta sätt kunnat redogöra för skillnaderna och varför jag förordar jämlikhet!
 
Kryssa gärna för mig #33 S till kommunfullmäktige  
 

2014-05-26
10:16:59

Dagen efter årets första val
Ja vad kan jag säga! Höger vindar drar över europa likt digerdöden gjorde under 1350-talet. Men i Sverige så är de inte lika långt fram, ännu.
Vi måste göra en nogrann granskning över vilken typ av politik, vilken typ av nation vi vill ha. Jag har hört politiker basunera ut hur himla bra Shengen är och hur förkastligt idiotiska SD är som vill strama åt nationsgränserna, då jag tog upp det med en socialdemokrat om att shengen är exakt samma som SD vill, fast större tyckte han att " så kan du inte säga", men vad fan ska jag säga då. Det är ju så!
 
Jag vet iallafall att jag vill ha en nation som tänker och verkar solidariskt, där vi tänker på våra medmänniskor.
 
Till det kommande valet i september finns jag med på listan till kommunfullmäktige, ni hittar mig på plats 33 och jag skulle bli jätteglad om ni satte ett kryss för mig. Vad vill jag med min politik?
Jag brinner för föreningslivet, mina barns idrotter och intressen, så det förefaller naturligt att fortsätta arbeta med dylika frågor även nästa mandat. Kultur och fritidsnämnden är där jag huserat under nuvarande mandat, har iofs inte kunnat ställa till med så himla mycket då jag är suppleant. 
Men efter nästa val har jag för avsikt att bli invald i denna nämnd så som ordinarie ledamot.
Så tycker du kultur och/eller idrott, kryssa för mig!
               
 
 
 
 

2014-05-23
09:13:57

Kulinariska tankar
Vaknar och det är alldeles fantastiskt väder, strålande sol och sommar värme. Lill-prinsen är pigg och på strålande humör.
Vad kommer helgen bjuda? Jag vet inte så noga, men jag känner ett behov av att umgås med min familj.
Ikväll kan nog bli så att det grillas på Trollstigen, varför inte grilla ett gäng svampinjoner och kanske fläskfilé och majskolvar och servera med potatisklyftor och någon typ av youghurt-baserad sås. dryck får bli en humlebrygt typ.
Kanske kan bli säsongens första rabarberpaj och hemvevad vaniljsås. Den kan ju komma att serveras med kaffe och en liten Boulard Calvados.
Men det kanske bara blir blodpudding med bacon, lingon och vitkål!
 
Ha en förbannat trevlig helg govänner och glöm inte bort att kolla gladiatorerna.
 

2014-05-21
09:09:22

Till Linn
Ikväll kommer min älskade fru hem, saknar dig så  himla mycket.
Saknar ditt leende, lukten av dig....jag saknar din varma famn, din mjuka hand som stryker min rygg
din stora omtanke
Kom hem så vi kan kramas!
Jag älskar dig!
 
 

2014-05-20
11:45:25

Tisdag förmiddag'isch
Sittter på mitt kontor och funderar över världsliga ting.. det surras från någon maskin utanför och några fåglar kvittrar glatt.
Vädret är gott, humöret likaså. Igår fick jag äntligen mitt bagage och jag kunde ge barnen deras presenter, Ludde fick att tandborstkit med mugg, tandkräm, tandborste och ett borstskydd i form av ett orange't elefanthuvud. Han blev jätteglad för det!
Noah fick en surfplatta, då han fyllde år när jag var i Polen så passade jag på att köpa den där. Han blev väldigt glad för den.
Till Joanna skulle jag inhandla en present på flyglatsen i Warsawa, vilket jag givetvis inte han med då flyget från Rzeszow var ca 1 timme försenat.
 
I kväll är det knattebrottning och Noah måste vara med idag, han har missat 4 träningar nu och kommer missa både på söndag och nästa vecka pga SN-bollen och klassresa.
 

2014-05-15
12:00:13

12'e dagen
Börjar kännas lite smått i kroppen att helgen var arbetsdagar... småseg och jävlig.
Det regnar som fan också, vet inte vad det beror på men när Johan kom så kom också det sura vädret.......ett olyckligt sammanträffande tror jag på, vi har dessutom tak där vi arbetar så det är ju lugnt.
Börjar få akut brist på fillingar och strumpor, tog och provade tvättservicen idag, får se om jag hinner få min tvätt tillbaka innan jag åker hem.
 

2014-05-14
15:04:44

Det regnar i Stalowa Wola
Skitväder, men det gör inte nåt för vi har tak. Arbetet löper på, men inte så snabbt. Idag har det nog varit utagningar till vinkelslip-vm!
Ett jävla liv och polacker som turas om på olika håll att kapa och slipa, de för ett jävla liv.
Under lunchen inhandlades diverse godsaker att ta med hem till min familj.
Ska försöka hitta en födelsedagspresent till Noah.

2014-05-10
21:56:06

Lördagkväll på hotellet
Sittter nu vid min dator på mitt rum och summerar dagen..har melodifestivalen på i bakgrunden och i skrivande stund är det Polens bidrag.
Idag har vi arbetat 9-19, jag fick skjutsa min kollega till Rzeszów airport, tar ca en timme dit beroende på hur trafik och rödljus beter sig.
Jag hinner inte se så mycket annat än vägen till sågen, hotellet och dess när-område, skulle vara kul om vi kunde sluta lite skapligt någon dag så jag kan se mig omkring en smula.
Imorgon är det frukost kl 08.00 och efter det avfärd till sågen för vidare arbete.
 
Ha det gott vänner.

2014-05-08
18:27:12

Stalowa Wola
En liten avrapportering!
Arbetet flyter under dessa förutsättningar på hyffsat bra, vi har rotationsprovat en hel del drifter.
Vädret är helt ok, idag har det regnat, men vi har tak på såghuset, det är ca 20°C. Maten är billig och himlarns god.

2014-05-05
09:45:00

På resande fot
Sitter nu vid gate'n och väntar på att få borda vårt plan som ska ta oss till Warszawa. Väl där blir det en ny väntan på nästa flyg som ska ta oss till Rzeszow därifrån blir det nil till Stalowa Wola. Ska bli spännande att få vara med om detta projekt. Ha det gott, vänner